Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации (ИАТ) д-р Марияна Симеонова

...
Директорът на Изпълнителната агенция по трансплантации (ИАТ) д-р Марияна Симеонова
Коментари Харесай

Директорът на агенцията по трансплантации пак подаде оставка, този път я приемат

Директорът на Изпълнителната организация по трансплантации (ИАТ) доктор Марияна Симеонова е подала оставка, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 
 Ананиев не одобри оставката на шефката на Агенцията по трансплантация  Пациенти желаеха Ананиев да не приема оставката на шефа на Агенцията по трансплантация  Директорката на Агенцията по трансплантация подала оставка, пациентските организации я поддържаха
Мотивите на ѝ са персонални и са свързани с нейното професионално развиване. Очаква се в околните дни министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев да назначи нов шеф на ИАТ, а до тогава доктор Симеонова остава на поста.

Екипът на Министерството на здравеопазването продължава договарянията за подписване на контракт с европейски трансплантационен център, който да обезпечи лекуването на българските жители, нуждаещи се от трансплантация на бял дроб.

На заключителен стадий са диалозите с трансплантационния център в гр. Есен, Германия, за които доктор Симеонова ще продължи да спомага със своята експертиза.

Това не е първият път, в който Симеонова подава оставка. През юни тази година тя изиска да бъде освободена поради неразбираемите контракти връзки с Евротрансплант и невъзможността да се правят белодробни трансплантации на българи във Виена, защото договорът на страната ни с университетската болница там не е възобновен. Тогава обаче пациентски организации се застъпиха за нея и в последна сметка министърът не одобри оставката й. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР