Директорът на Фонд Земеделие“ не е осъждан, обвиненията на ГЕРБ

...
Директорът на Фонд Земеделие“ не е осъждан, обвиненията на ГЕРБ
Коментари Харесай

Ответен удар! Кутев изобличи зловредието на ГЕРБ

Директорът на Фонд „ Земеделие “ не е осъждан, обвиняванията на ГЕРБ са политическа форма на зловредие. Това сподели на брифинг представителят на служебното държавно управление Антон Кутев. Той опроверга с документи думите на Тома Биков и Томислав Дончев по-рано през днешния ден. Двамата ГЕРБери дадоха брифинг, с цел да попитат дали Новият началник на Фонд " Земеделие " Борислав Михайлов не е осъждан за данъчни измами. С някои господа от ГЕРБ ще се забележим в съда, разгласи самият Михайлов.

Според Кутев Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ доста добре знаят какви са били правосъдните саги на сегашния началник на ДФЗ Борислав Михайлов.

„ Доколкото видях записа, Тома Биков с безмълвното подпомагане на Томислав Дончев са задали един куп въпроси, на които те явно имат отговор. Въпросите касаят шефа на Фонд „ Земеделие “ и това дали против него са водени каузи, дали е бил следствен и така нататък Те доста добре знаят от това, което споделят, каква е истината. Да, против него са водени каузи, те знаят и по кое време са водени – през 2008 година “, посочи Кутев.

Той акцентира, че Борислав Михайлов не е осъждан и удостовери това с документ от Софийски градски съд, в който е записано, че наказателното произвеждане по отношение на сегашния шеф на ДФЗ се приключва.

„ През 2013 година господин Михайлов завежда каузи против Прокуратурата по този проблем. Делото продължава година, година и половина и на 26.11. 2014 година на втора инстанция Софийският апелативен съд издава решение, с което съдът взема решение, че осъжда Прокуратурата да заплати една много сериозна наказателна клауза на господин Михайлов за това, което му е било породено преди този момент. Става дума за десетки хиляди левове. Тази сума е огромна за подобен тип осъществяване, тъй като в действителност са настъпили вреди “, акцентира представителят на служебния кабинет.

Антон Кутев сподели и изпълнителен лист от 19 август 2015 година, който осъжда Прокуратура на Република България да изплати 45 000 лева на Борис Михайлов.„ Последното нещо, което стои при мен като документ, е от Софийския областен съд, който е от дата настояща, в който написа, че господин Михайлов не е осъждан. Свидетелство за съдимост. Всички тези неща сътрудниците от ГЕРБ ги знаят. Те доста добре знаят, че са водени каузи, които са приключили с оправдателна присъда. Те доста добре знаят, че по-късно господин Михайлов е осъдил Прокуратурата и е получил неустойки “, добави Кутев.

Той акцентира, че обвиняванията, които ГЕРБ хвърлят, са политическа форма на зловредие.„ Те просто се пробват, нямайки други принадлежности, да накалят, който могат. Хубавото в тази ситуация е, че не са избрали правилния човек. Пожелавам им идващия път да са по-старателни в опитите си. “, акцентира представителят на служебното държавно управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР