Директорът на дирекция Социално подпомагане“ в Пловдив издаде заповед за

...
Директорът на дирекция Социално подпомагане“ в Пловдив издаде заповед за
Коментари Харесай

Предават малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на баща му

Директорът на дирекция „ Социално подкрепяне “ в Пловдив издаде заповед за преустановяване на настаняването в обществена услуга на 5-годишното момче, чиито майка и пастрок бяха арестувани за домашно принуждение.

Те неведнъж са малтретирали физически и вербално момчето

Предстои детето да бъде предадено на бащата в днешния ден, откакто родителят подписа писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си, осведомиха от Агенцията за обществено подкрепяне, написа Българска телеграфна агенция. 

Вчера съдът постанови „ привременни ограничения “ в интерес на бащата по делото за бракоразвод сред родителите, които не подлежат на обжалване.

Решението на съда обаче няма да влезе в действие незабавно

Бащата е подал заявление, че желае незабавно да поеме грижите за детето. Също по този начин е подписал контракт за прилагане на обществени услуги в Център за социална поддръжка към Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии.

През януари Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинени и задържа майката и колегата ѝ за проявено домашно принуждение по отношение на 5-годишното дете. По-късно майката бе пусната от ареста с мярка " подписка " , а мъжът е с мярка " задържане под стража ".

Прокуратурата желае майката да остане в ареста

На детето бе осъществена интервенция в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване “Свети Георги ” в Пловдив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР