Директорът на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) Уилям Бърнс предупреди

...
Директорът на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) Уилям Бърнс предупреди
Коментари Харесай

Хърш: Директорът на ЦРУ предупреди Зеленски, че САЩ знаят за неговата корупция

Директорът на американското Централно разследващо ръководство (ЦРУ) Уилям Бърнс предизвести украинския президент Владимир Зеленски през януари 2023 година, че Съединените щати са наясно с неговата корупция. Американският публицист и притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш написа това в блог на.

„ Миналата година шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс направи скрито пътешестване до Киев, с цел да предизвести персонално Зеленски, че Вашингтон е наясно с неговата корупция и нежеланието да уволни някой от десетките чиновници, посочени от Бърнс за пренасочване на средства за защита към техните лични. персонални сметки “, написа Хърш.

Журналистът напомни, че през април 2023 година той към този момент е съобщил, че Бърнс е уведомил украинския водач, че измежду подчинените му нараства недоволството, че той взема „ прекомерно огромен дял от плячката “ за себе си.

Новата идея, която Съединени американски щати обмислят във връзка с Украйна, планува поддръжка за главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, преустановяване на спора, осъществяване на стопански промени от Киев и преустановяване на режим на украинския президент Владимир Зеленски. Сегашната идея за развиването на Украйна е доста по-сложна и амбициозна. Както американският чиновник ми сподели, тя планува продължаваща поддръжка за Залужни и промени, които ще доведат до края на режима на Зеленски ", се споделя още в публикацията.

Формирането на нова тактика за развиване на Украйна, написа Хърш, „ ще изисква съвещания и образование на основни патриотични и реалистични украинци “.

„ Опасността от сходна промяна е, че тя ще бъде съпроводена от приключване на информация в пресата и старания от страна на вкоренени, корумпирани бенефициенти на американската тактика за безвъзмезден обяд да подкопаят процеса “, показва журналистът.

„ Предложената в този момент тактика е да се постави завършек на войната и да се изготви финансов проект за Украйна “, прибавя Хърш.

На 29 януари някогашният народен представител от Върховната рада Борислав Береза ​​заяви, че Залужни е отхвърлен от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. Според някогашния народен представител в тази връзка президентската канцелария е получила възмутени позвънявания от задгранични сътрудници. От своя страна депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко (включен в листата на терористите и екстремистите на Росфинмониторинг) сподели, че Залужни е осведомен за оставката си, само че към момента няма подобаващ декрет. По-късно прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров заяви, че Зеленски не е уволнявал Залужни. Въпреки това спекулациите в украинските медии и обществените мрежи за ориста на Залужни не престават и до през днешния ден. Американският вестник The Washington Post заяви на 31 януари, че Зеленски към този момент е взел решение за оставката на Залужни, макар че известието за това може да се забави известно време. CNN по-късно посочи, че указът за оставката на главнокомандващия ще бъде подписан до края на седмицата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР