Директна атака срещу главния прокурор видя в думите и поведението

...
Директна атака срещу главния прокурор видя в думите и поведението
Коментари Харесай

Магдалинчев: Лозан Панов атакува главния прокурор, явно има фаворит

Директна офанзива против основния прокурор видя в думите и държанието на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет. " Действията и реториката на Лозан Панов са ориентирани съответно против Сотир Цацаров ", съобщи пред БНР Магдалинчев.

Той коментира  изказванията на шефа на Върховен касационен съд, че „ върховенството на закона и разделянето на управляващите у нас са мощно компрометирани, а основни държавни институции са завладени от частни ползи “.

Самият ръководител на Върховен касационен съд е подвластен от други среди, сподели Магдалинчев и добави: „ Аз откровено се надявам господин Панов това да го каже пред Висшия правосъден съвет, без значение дали в съдийската му гилдия, или пленума. Защото той за повторно излиза с такива мощни думи, а какви са зависимостите дано да ги каже пред нас, тъй като в съвета и в изявления пред медиите се приказва, че той има други зависимости “.

По думите му изказвания за такива зависимости излизат в разнообразни печатни издания. „ Нека да го каже пред нас с имена и съответни обстоятелства и условия “, сподели той.

„ Тук по-скоро борбата е друга. Изтича мандатът на основния прокурор. Дали господин Панов желае някой различен да заеме тези позиции и кой съответно “, сподели Магдалинчев. Той прикани Панов да каже кой е неговият любимец за поста на обвинител №1.

Запитан дали съгласно него всичко е наред в правосъдната система и в разпоредбите, по които се води битката против престъпността и корупцията по високите етажи, Магдалинчев сподели: „ В последните две години е доста съществено задействано, от страна на прокуратурата във връзка с огромната престъпност, най-малко това, което се образува като произвеждане и Карнобат, и Арабаджиеви… Искрено се надявам да вървят нещата в тази посока. Има съществено засягане на стопански ползи “.

Според Магдалинчев наранени са и лобита, които стоят зад Панов.Той неглижира абсурда " Апартаментгейт “ като се впусна в пояснения, че " в изискванията на пазарната стопанска система и на пазарните механизми, въпросът за придобиването на собствеността, включително жилище, е въпрос на съответно договаряне сред продавач и покупател “.

„ Проблемът е в две направления първо, в случай че има някаква взаимозависимост на лицето, заемащо обществена служба от това договаряне и вторият миг – произходът на средствата “, сподели Магдалинчев.

Според него в тази ситуация с жилището на Лозан Панов това е „ договорка, която брачната половинка му е направила още преди сключването на брак, само че обикновено е, доколкото сега той е ръководител на Върховен касационен съд, той да отговори по някакъв метод защо става въпрос и каква е позицията “.

Би следвало най-малко този път той да проговори и нещо да каже, настоя Магдалинчев.

„ Г-н Панов, ръководителят на Върховен касационен съд и основният прокурор са магистрати, за разлика от членовете ва Висшия правосъден съвет, които сега не са магистрати. По отношение на всички магистрати в Закона за правосъдната власт има създадени правила за дисциплинарна отговорност. По отношение на тримата огромни в Закона за правосъдната власт няма написани правила. Щом са магистрати, както са всички останали, би следвало да се разработят правила и за тях “, сподели той, разяснявайки концепцията на правосъдния министър Данаил Кирилов за смяна на разпоредбите на тримата огромни в правосъдната власт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР