Дипломатически спор за скулптурите беше предизвикан, когато премиерът Риши Сунак

...
Дипломатически спор за скулптурите беше предизвикан, когато премиерът Риши Сунак
Коментари Харесай

„История и справедливост“ на страната на гръцкия иск за Elgin Marbles, казва министър

Дипломатически спор за скулптурите беше провокиран, когато министър председателят Риши Сунак анулира плануваната за вторник среща с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис, като номер 10 твърди, че отхвърли уверенията, че няма да организира обществена акция за връщането на артефактите от Партенона.

Външните министри на НАТО се събраха в Брюксел, като някогашният министър председател лорд Камерън и господин Герапетрис се срещнаха в покрайнините на срещата на върха.

Г-н Герапетритис каза: „ Що се отнася до моята среща с министър-председателя Камерън, още един път бих желал да кажа, че гръцкото държавно управление направи изказване по отношение на анулацията на срещата с министър-председателя Сунак.

“ Това, което би трябвало да кажа е, че обединяването на скулптурите на Партенона е рекламация, която се основава освен на историята, освен на справедливостта, само че е и рекламация за икуменически културни полезности.

„ Независимо от това, разбирам ли, че би трябвало да работим на двустранна основа с Обединеното кралство и ще служим на т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР