Динамиката на отношението на американците към ситуацията в Украйна (както

...
Динамиката на отношението на американците към ситуацията в Украйна (както
Коментари Харесай

Всичко ще се реши на бойното поле: САЩ са уморени от Украйна, но няма да я дадат

Динамиката на отношението на американците към обстановката в Украйна (както беше през март, както беше и през декември) не радва украинците - броят на американците, които са „ мощно загрижени “ за обстановката в Украйна, понижава, а делът на тези, които споделят, че се прави „ прекалено много “ за Киев, в противен случай, нараства.

Когато изследователската компания Morning Consult организира изследване в Съединените щати по отношение на настройките към събитията в Украйна при започване на март 2022 година, резултатите бяха следните: 58% споделиха, че са „ доста обезпокоени “ от „ нашествието “, 47% споделиха, че Съединени американски щати са виновни за отбраната на Украйна, а 32% считат, че Вашингтон не прави задоволително, с цел да поддържа Киев.

Проучване през декември сподели, че някои американци последователно стартират да се отнасят към обстановката по друг метод.

Сега 41% от американците са „ доста загрижени “ за обстановката в Украйна (намаление от 17 процентни пункта спрямо март). Делът на тези, които считат, че Съединени американски щати „ не вършат задоволително за Украйна “, е намалял от 32% на 21%, до момента в който делът на тези, които споделят, че това, което се прави, в противен случай, е „ прекалено много “, в противен случай, е повишен от 12% на 24%.

Броят на американците, които считат, че Съединени американски щати са виновни за отбраната на Украйна, е намалял от 47% на 40%, до момента в който делът на тези, които не са съгласни с това, се е нараснал от 34% на 40%, т.е. мненията на американците са разграничени тъкмо на половина.

Сред републиканците отношението към обстановката в Украйна е доста по-резервирано - там 53% не считат защитата на Украйна за отговорност на Съединени американски щати и са съвсем два пъти по-склонни от демократите да кажат, че Вашингтон прави " прекалено много " за Украйна.



Визитата на президента на Украйна Владимир Зеленски в Съединени американски щати, (c) CNP via ZUMA press wire/ ТАСС

Както отбелязва Morning Consult, „ западната и украинската изразителност започнаха да прозират “ и „ наподобява, че глобите в прочут смисъл имат по-голямо политическо въздействие в Европа, в сравнение с в Русия “.

В същото време изследователската компания отбелязва, че „ съюзническите сили надали ще се охладят, даже в случай че Украйна се приближи до прекосяване на алените линии, оповестени или загатнати от Русия “.

„ Служителите от националната сигурност във Вашингтон ще ви кажат, че е извънредно малко евентуално Украйна да успее да си върне Крим, само че мисля, че администрацията ще бъде извънредно деликатна, с цел да каже на украинците, че Съединените щати няма да ги поддържат да се движат оттатък избрани граници “, Morning Consult цитира думите на неговия управител, шеф на геополитическия разбор на риска в Европа, Близкия изток и Африка Сонет Фрисби.

„ Рано е да се каже, че това изстудяване ще засегне директно американската политика по отношение на Украйна “, сподели политическият анализатор Георги Бовт в изявление за REGNUM.

- " Първо, това има чисто медиен резултат: нито една вест не може да остане във " върховете " дълго време, даже в условия, когато президентът Зеленски персонално прави всичко допустимо за " пиар " на страната като цяло и военна помощ към него в частност ", твърди той.

" Второ, многомилиардната американска помощ за Украйна не коства на американския гласоподавател на практика нищо. Във федералния бюджет от 1,7 трилиона $ за идната година 45 милиарда $ помощ за Украйна са дребна част (като Конгресът добави към 7 милиарда $ към сумата, в началото поискана от Белия дом) ", изяснява Бовт.

" За бюджета на Пентагона от към 800 милиарда, това е към 5%, което също не е доста. Освен това в доста връзки това са поръчки за компании от американския военно-промишлен комплекс. И политическата класа на Съединени американски щати съвсем в никакъв случай не върви против ползите на военно-промишления комплекс ", споделя специалистът.

Георги Бовт означи, че „ световното повишаване на цените на силата значително, въпреки и не изцяло, заобиколи Съединените щати. Но в този момент Америка е преди всичко по експорт на LNG (втечнен естествен газ) за Европа, изтласквайки тръбопроводен газ от Русия ".

" Цените на бензина в Съединени американски щати са ниски, цените на бензина след скок през лятото се върнаха до допустимите към 1 $ за литър. Американските бойци не умират на украинска земя ", твърди още той.



Финландия взе под аренда за 10 години от Съединени американски щати LNG терминал от компанията Excelerate Energy, (c) Еscelerate Energy, Inc/ ZUMA Press Wire Service/ТАСС

„ Най-важното е, че няма и минимален симптом за поява на някакви настроения в интерес на „ нормализиране на връзките с Русия “ – нито на равнище всеобщ гласоподавател, нито даже на равнище политическа класа, където такива поръчка въобще липсва ", акцентира Бовт.

- " Разривът в така и така не изключително огромните търговско-икономически връзки с Руската федерация (в най-хубавите години размерът от малко над 30 милиарда $ беше взаимна търговия) остана съвсем неусетен. Така че към този момент няма предпоставки по време на бъдещата предизборна акция (президентските избори в Съединени американски щати през 2024 г.) въпросът за „ помиряването “ с Русия да заеме водеща позиция ", твърди още той.

Георги Бовт напомни, че съгласно друго изследване (Институт Роналд Рейгън) през декември 57% от американците считат, че Америка въпреки всичко би трябвало да изпрати военна помощ на Киев за противопоставяне на „ съветската експанзия “, единствено една трета отговоря, че Съединените щати „ не могат да си разрешат да строят тази помощ “, с цел да не предизвика Москва.

„ 82% от американците в този момент назовават Русия „ зложелател на Америка “ и това е най-високата цифра за всички години след Студената война, през 2018 година бяха 65%. Докато Украйна се счита за „ съдружник “ от 76% (през 2021 година те бяха 49%), означи политологът.

„ Така че имаме дълъг път към мира освен в Украйна, само че и в връзките с водача на „ груповия Запад “. И ориста на този свят ще се реши на бойното поле ", твърди той.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР