Димитрина Делчева, заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура–Кърджали, изнесе вчера открит

...
Димитрина Делчева, заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура–Кърджали, изнесе вчера открит
Коментари Харесай

Прокурор Димитрина Делчева изнесе открит урок за професията на магистрата пред ученици от 11 клас от училище „Йордан Йовков“ в Кърджали

Димитрина Делчева, заместник-окръжен прокурор в Окръжна прокуратура–Кърджали, изнесе през вчерашния ден открит урок пред възпитаници от 11 клас на СУ „ Йордан Йовков “ гр. Кърджали за специалността на прокурора.

В два следващи часа, дружно със арбитър Йорданка Янкова, гимназистите бяха осведомени със статута на магистратите, изискванията, на които би трябвало да дава отговор един правист, с цел да работи като арбитър и прокурор, както и с правилата на без значение, заслужено и независимо правосъдие.

Прокурор Делчева обясни специалността на „ прокурора “ и “следователя “ и показа пред учениците структурата на прокуратурата и следствените отдели, както и част от дейностите по следствието в досъдебната фаза.

След края на всяка лекция магистратите отговаряха на въпросите, които учениците задаваха по отношение на това дали могат като малолетни да бъдат очевидци. През втория период на образователната 2021/2022 година прокурори, съдии и правосъдни чиновници от Окръжен съд–Кърджали, от Окръжна прокуратура–Кърджали и Районна прокуратура–Кърджали ще показват поредност от лекции на друга правна тема, като част от Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, осъществена от Висш правосъден съвет и Министерство на образованието и науката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР