Димитър Кузманов остана на крачка от дебютно участие в Откритото

...
Димитър Кузманов остана на крачка от дебютно участие в Откритото
Коментари Харесай

Кузманов не успя да се пребори за място на "Уимбълдън"

Димитър Кузманов остана на крачка от дебютно присъединяване в Откритото състезание на Англия по тенис. Втората ракета на България (№175 в света) отпадна в III кръг на квалификациите в Лондон и не можа да се пребори за място в главната скица на " Уимбълдън ".

В решаващия мач от пресявките, игран в класическия за Големия шлем формат " 3 от 5 сета ", 28-годишният пловдивчанин отстъпи пред французина Енцо Куако с 2:6, 7:6 (3), 3:6, 2:6. Мико не съумя да задържи психическото преимущество, което получи след извоювания тайбрек във втората част, помогнало му да поведе с откриващ пробив в третата.

27-годишният Куако (№207 в ранглистата) направи мигновен рибрейк за 1:1, а след това взе подаването на нашия тенисист и в осмия гейм и незабавно затвори сета. В четвъртата част Кузманов позволи нови два пробива, довели до завършек на дуела след 2:40 ч. игра на корт №1 в " Ол Ингланд Клъб ".

Българинът завърши срещата с 44 печеливши удара и 61 непредизвикани неточности, в това число 8 аса и 4 двойни. Французинът пък пласира цели 19 директни точки от сервис и приключи с общо 45 уинъра и 23 неточности - без нито една двойна.

Така България ще има по един представител в двете съществени съревнования на " свещената трева " в британската столица - Григор Димитров при джентълмените и Виктория Томова при дамите. Те ще научат своите противници в I кръг при тегленето на жребия в петък. Третият шампионат от Шлема се открива в понеделник (27 юни) и ще продължи до 10 юли.

 

" WTA 500 "

В своята генерална подготовка на " Уимбълдън " Виктория Томова отпадна на 1/4-финалите в шампионата от категория " WTA 500 " в Истборн. Приказната седмица на първата ни ракета в британския град завърши с проваляне с 2:6, 1:6 против поставената под №12 Камила Джорджи (Италия).

27-годишната софиянка влезе в главната скица като " щастлива губеща " от квалификациите. Томова зае мястото на отдръпналата се №2 в схемата Онс Жабьор (Тунис), което в допълнение я привилегирова да стартира непосредствено от II кръг.

Там Вики надви над американката Шелби Роджърс (№37 в света), записвайки първата в кариерата си победа над състезателка от Топ 50. После в III кръг пък победи след поврат с 3:6, 6:3, 6:4 Кирстен Флипкенс (Белгия), против която по подигравка на ориста беше изгубила в решаващия III кръг от пресявките.

С насъбраните точки Томова ще се изкачи от 128-о до 112-о място в международната класация при дамите. Още една победа щеше да ѝ подсигурява дебют в Топ 100 и нов персонален връх, който към този момент си остава №103 от 28 февруари 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР