Димитър Главчев се позова на правилника при изгонването на Корнелия

...
Димитър Главчев се позова на правилника при изгонването на Корнелия
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ обясни защо точно Нинова е бил изгонена от парламента

Димитър Главчев се базира на правилника при изгонването на Корнелия Нинова. Докато точка препоръчана от Българска социалистическа партия беше дебатирана, Нинова стартира да чете декларация. Когато има препоръчани точки по дневен ред, никой няма право да чете заявления. Търси се скандал и да се предизвика напрежение. Вчера приехме законопроект от опозицията, който даже не беше импортиран в дневния ред, само че партията реши, че е е значим и го внесе. Вие казвате, че държавно управление на ГЕРБ не работи, а през вчерашния ден отсъствахте от разискването на вашите оферти. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров в спор с Крум Зарков, народен представител от Българска социалистическа партия в утринния блок на Българска национална телевизия.

По конституция единствено ръководещите могат да вкарват бюджет. А Българска социалистическа партия взеха решение да внасят различен бюджет, което е в прорез с разпоредбите, сподели още Лазаров. Докладът е позитивен. Ако човек се запознае с отчетите по-назад ще се види, че този е по-различен. Има регистрирани 17 рекомендации от януари, и доста тъкмо написа кое е изпълнено, и в кое има забележителен прогрес. По всички точки сме в забележителен прогрес, съобщи още Димитър Лазаров във връзка отчета на Европейската комисия /ЕК/ за България, а отговорът на Крум Зарков гласеше:

Внесохме искане за чуване и беше отхвърлено. Корнелия Нинова не е нанесла нито една засегнатост, тя даже акцентира, че ГЕРБ би трябвало да си пазят репутацията. Не може да очаквате, че когато отстраните водача на парламентарна група, то тази група, която стои зад този водач, да остане в пленарна зала. До в този момент не се е случвало да се гони водач на партия, това е казус, сподели той.

Парламентът е цялостен със кавги тъй като няма свежи хрумвания. Днес 2 милиона души живеят под прага на бедността или в беднотия, тъй като никой не дава визия за промени, добави депутатът от Българска социалистическа партия. Няма спомагателни рекомендации в отчета на Европейска комисия, тъй като нито една от рекомендациите не е изпълнена. Всички политически сили се съгласихме по тези 17 точки от отчета през януари. А в предпоследното изречение се споделя, че никоя точка не е изпълнена изцяло, приключи Крум Зарков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР