Димитър Ганев посочи единствената възможна формула за съставяне на кабинет

...
Димитър Ганев посочи единствената възможна формула за съставяне на кабинет
Коментари Харесай

Политолог посочи единствената възможна формула за кабинет

Димитър Ганев уточни единствената допустима формула за сформиране на кабинет - съгласие сред първите две обединения.

" Алтернативата на това са нови избори. Изключвам опция за хартиена коалиция, тъй като Българска социалистическа партия изостри позициите си за участието ни в еврозоната, помощта за Украйна, това ги прави неприемливи сътрудници за първите две обединения. Кабинет без ярки партийни лица, подсилен от ГЕРБ и Политическа партия е единственият вид ", сподели политологът от " Тренд " в  " Денят онлайн ".
-->

По думите му коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи няма по какъв начин да има - не им стигат мандатите, даже да се прибави Има Такъв Народ.

" Вероятно до няколко седмици ще има постоянен кабинет - като чуем главните позиции след договарянията сред първите две обединения. Борисов е дал формулата за ръководство на страната още преди изборите - ключът се крие в ПП-ДБ, дали ще одобряват офертата на ГЕРБ за взаимен кабинет. От тези избори завоюва най-вече " Възраждане " - растежът на тяхната поддръжка е най-голям и има запас да пораства още. Вотът им е многопластов, не е единствено проруски, а по-скоро антисистемен. Костадинов съумява да активизира националистическото поле ", разяснява той.

И посочи, че 50% от гласувалите за Има Такъв Народ са на възраст сред 18 и 40 година

Според него пакт за съдействие сред първите две партии може да съдържа стеснен период на деяние и конкретена стратегия.

" Не виждам какво ново ще е произлязло в политическото пространство на едни възможни избори след шест месеца да вземем за пример. Ако отидем на избори за 50-то Народно събрание, не виждам учредения да считаме, че ще има огромна смяна. В София възможностите на ГЕРБ при изискване, че се резервира обединението ПП-ДБ и те се обединят със " Спаси София ", са доста дребни.  Трябва им известна фигура, с цел да ги извади от обстановката. Има консервативно-либерално разделяне, столиците се държат от либералите ", счита Ганев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР