Димитър Делчев Партия Движение България за гражданите (ДБГ) взе решение

...
Димитър Делчев Партия Движение България за гражданите (ДБГ) взе решение
Коментари Харесай

ДБГ напусна Реформаторския блок


Димитър Делчев

Партия " Движение България за жителите " (ДБГ) взе решение да не бъде част от обединението Реформаторски блок (РБ). Това разгласи ръководителят Димитър Делчев в събота след извършен Национален съвет на партията. Като причина за напускането на Блока бе бележит претекстът, че част от партиите в Република България не желаят с дейности да бъдат съпротива на прокорупционното ръководство на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Решението бе взето единствено два днш, откакто бе основано обединяването " Демократична България ", в което влизат " Да, България ", ДСБ и " Зелените "

На въпрос за възможни диалози с Демократична България, Делчев напомни: " Ние имаме от дълго време изразена позиция и се гордеем с нея. Тя е нашето изпитание да отхвърляме корупционния модел на ръководство на ГЕРБ. Това не изключва диалози с партии, които споделят огромната цел - смяна в модела на ръководство ".

След решението на ДБГ в Реформаторския блок остават само Съюз на демократичните сили, Разузнавателна служба на ФРГ на доцент Борислав Великов и някогашния здравен министър Петър Москов.

На 10 март ДБГ реши, че замразява участието си в Реформаторския блок, защото не вижда задоволителна опозиционност в дейностите на обединението. От партията, учредена от Меглена Кунева, настояха тогава за незабавни дейности от страна на Република България за рухване на кабинета " Борисов 3 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР