Димитър Бербатов ще стане най-вероятно официално част от треньорския екип

...
Димитър Бербатов ще стане най-вероятно официално част от треньорския екип
Коментари Харесай

Бербатов се завърна в българския футбол

Димитър Бербатов ще стане най-вероятно публично част от треньорския екип на “”, оповестява “Велико Търново спорт”. Очаква се още идната седмица един от най-големите български футболисти да се причисли към лагера на “виолетовите” в Южна България и да стартира работа персонално с нападателите на “Етър”.
“Бербатов ще пристигна да стартира може би стаж в “Етър”. Ще бъде публично част от екипа. Където и да съм бил треньор до момента, той постоянно е идвал да тренира с нас. Но в този момент към този момент ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще пристигна още на лагера, след това ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде отсега нататък част от моя екип”, съобщи старши треньорът на “виолетовите”.

Близкото другарство на Томаш, Кючуков и Мирчев с Бербатов от дълго време е известно на всички, то датира още от първите години на нападателя в ЦСКА. Преди време с неговото подпомагане тримата бяха на стаж даже при Моуриньо.

“Ние сме израснали дружно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и персона до това равнище, единствено демонстрира какъв човек е”, разяснява Томаш. Наставникът на “Етър” призна, че преди да подпише с “виолетовите”, е отказал надалеч по-добра оферта поради изискването, че би трябвало да отиде единствено с един от екипа си. “Екипът ми е нещо, което ме прави мощен – всеки един от нас е мощен в своите аспекти”, добави Томаш.

Димитър Бербатов наскоро закупи лиценз “А” от Националната спортна академия, като идната му стъпка в треньорското му развиване е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз дава право да се управляват мачове от родния хайлайф, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче изисква, че образованието не може да стартира, в случай че даден претендент няма за избран интервал публично стаж като треньор във Втора лига или като асистент в Първа лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР