Димитър Бербатов изрази в седмичната си колонка недоволството си от

...
Димитър Бербатов изрази в седмичната си колонка недоволството си от
Коментари Харесай

Бербатов изригна срещу БФС заради Конгреса

Димитър Бербатов изрази в седмичната си колонка недоволството си от информациите за разнообразни опити да бъде попречено на провеждането на Конгреса на БФС. Той е плануван за 25-ти юни, само че в последните дни се появиха информации, които насочват към опити за разстройване на провеждането на планувания Конгрес.

Оставяме текста на изказването на Бербатов без редакторска интервенция:

Тъй като към този момент разясних Суперлигата в колонката, която имам за Betfair, и множеството родни медии преведоха какво споделям, мисля че няма какво повече да прибавя по въпроса. Надявам се, че тимовете, които участваха, са си научили урока и при бъдещи сходни дейности към този момент ще знаят по какъв начин тъкмо да действат!

Сега желая да обърна внимание на една тематика, която се появи в родните медии - опитите на част от ръководителите на българския футбол да спрат провеждането на конгреса на БФС на 25 юни с заявления на хвърчащи листа, давани за попълване на избрани клубове! С сходни заявления, които нямат никакво правно съображение или тежест! По същата логичност може да се пуснат заявления за осъществяване на Конгреса, и той да е постоянен!?

След като една от изтъкваните аргументи е да няма два пъти конгрес през няколко месеца, тъй като сякаш щял да натежи на бюджета, за какво тогава не се направи по този начин, че този конгрес да е постоянен, а идващия да се отстрани изцяло?!

Още повече, както към този момент загатнах - в устава на никое място не се загатва думата ексклузивен! Но опитите за прекъсване на оповестения конгрес, поканата за който към този момент даже е вписана в Търговския указател, не престават с цялостна мощ. И идват от хората, които са сякаш в оставки!

Което ме води към друго. На идващото съвещание на Изпълнителния комитет на БФС, което ще бъде на 28 април, господин Касабов, в ролята на изпълнаващ ролята на президент, съгласно мен би трябвало да попита поименно всеки от членовете на Изпълнителния комитет, освен това финално, кой е подал писмена оставка и кой не! Да се запише в протокола и да се знае 100% кой какво е направил!

Тъй като има много тънкости в юридическите среди, някои от тези членове на Изпълнителния комитет си вършат сметки да останат в Изпълкома, да не подават оставки, на конгреса Изпълнителният комитет единствено да бъде допълнен с нови членове - а въпросните от остарелия да останат и да продължат да пречат на българския футбол до идващия конгрес!

Някой вижда ли логичност, в случай че клубовете не ги желаят?!

Има метод това да не се случи. Просто този Изпълнителен комитет би трябвало да промени дневния ред на конгреса и да постави точки в него, които споделят:

1. Приемане на подадената оставка от президента на БФС.

2. Прекратяване на мандата и пълномощията на Изпълнителния комитет и освобождение на всички негови членове.

3. Избор на нов президент и Изпълнителен комитет с мандат 4 години.

Това е! Не е мъчно, нали!? Само предпочитание и морал би трябвало да има!

Но тук е и ролята на клубовете! Те би трябвало да знаят, че има метод. Да бъдат дейни, да се интересуват какво ще се случи и какви решения ще се взимат, а не да се оставят да бъдат излъгани, тъй като тъкмо това желаят да създадат избрани хора!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР