Дилън Каран, разработчик от Ирландия, решил да изтегли всичките си

...
Дилън Каран, разработчик от Ирландия, решил да изтегли всичките си
Коментари Харесай

Разработчик поясни, че Google събира повече информация за потребителите, отколкото казва

Дилън Каран, разработчик от Ирландия, решил да изтегли всичките си данни от придвижването му в системата на Гугъл и се ужасил. Той даже не подозирал, че търсачката знае за него.

Дилън Каран бил толкоз ядосан, че написал 37 туита в обществената мрежа по тематиката и заречен да се заеме с сигурността на потребителите и отбраната на персоналната им информация. Поредицата от нашумели кавги към интернет-гигантите, главните от които станаха няколкото с Фейсбук, принудиха потребителите от целия свят по друг метод да погледнат на това, което те вършат в Мрежата и по какъв начин се пазят.

Гугъл в действителност събира информация за всичко, което човек прави в отворения от него браузър на Гугъл, без значение от устройството: от гласовото търсене, направено преди 5 години, до слушаната през вчерашния ден музика. И няма значение, дали потребителя ще отстрани информацията по-късно. Тя остава в „кофите за боклук“ на Гугъл. Снимки, сваляния, качвания и цялото придвижване или поръчки в Гугъл Maps и доста други вечно ще останат в сървърите на американците.

Преди всичко, Каран както и други са били шокирани от режима „инкогнито“, предполагащ анонимност даже и от Гугъл – да, но не. Търсачката съхранява даже и тези данни, без да уведомява за това никого.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР