Дигитализацията в развитието на автомобилните модели отваря цял нов свят

...
Дигитализацията в развитието на автомобилните модели отваря цял нов свят
Коментари Харесай

Porsche тества виртуални прототипи на Нюрбургринг

Дигитализацията в развиването на автомобилните модели отваря цялостен нов свят с благоприятни условия за инженерите. В Porsche се възползват от него и сега се радват на една от най-интересните нововъведения.

Моделът Cross Turismo ще бъде второто изцяло електрическо транспортно средство на Porsche след Taycan, който ще бъде подготвен в края на 2019 година Инженерите на марката ще употребяват най-новите и съвременни цифрови способи за развиването на Cross Turismo, измежду които е опцията да тестват виртуален първообраз.


По този метод системите и съставените елементи, които ще бъдат част от модела се тестват във виртуална среда в началните стадии на основаването му, доста преди да има същински подготвен първообраз. По-пълни проби могат да ревизират и взаимната работа сред обособените системи. В резултат на това процесът по развиването на новия Taycan Cross Turismo ще бъде по-бърз и по-икономичен.

Тази цифрова функционалност разрешава на инженерите да тестват виртуалния първообраз в симулатора непосредствено на пистата " Нюрбургринг " седем месеца преди действителната разходка на автомобила по именитата писта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР