Дигитален зелен сертификат да се издава на всеки имунизиран, независимо

...
Дигитален зелен сертификат да се издава на всеки имунизиран, независимо
Коментари Харесай

Зеленият паспорт - къде влизаме с него

Дигитален зелен документ да се издава на всеки ваксиниран, без значение дали имунизацията има утвърждение за ЕС - това е предлагането на Европейската комисия, което бе показано през днешния ден.

То обаче допуска страните-членки да вземат решение поотделно дали да позволяват свободно придвижване на хора на тяхната територия, в случай че са ваксинирани с ваксина, която няма такова позволение.

Сертификатът ще е безвъзмезден и ще бъде в електронен формат или на книжен притежател. Той ще включва QR код за гарантиране на неговата сигурност и достоверност.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изясни какво ще демонстрира документът.

„ Той демонстрира дали човек е имунизиран, има неотдавна изработен тест, който да е негативен, възстановил се е от Covid-19 и има антитела.

Второ, той ще подсигурява, че резултатите, включени в минималния набор от данни, ще бъдат взаимно приети във всяка страна-членка.

Трето, с този цифров документ ние целим да помогнем на страните-членки да възстановят свободното придвижване по безвреден, виновен и вдъхващ доверие метод “.

Цифровите зелени документи ще бъдат годни, с изключение на за всички страни— членки на Европейски Съюз, също за Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Те ще се издават на жители на Общността и на членове на техните фамилии, както и на такива, които обитават в Европейски Съюз и гости, които имат право да пътуват до други страни членки.

От Комисията бяха безапелационни, че сертификатът е краткотрайна мярка. Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс:

„ Неговият краткотраен темперамент е доста ясно показан. Ще имаме опция да замразим неговото деяние, откакто Световната здравна организация установи края на пандемията.

Така че този документ е изрично обвързван с КОВИД 19. Казвам „ замразим “, тъй като посредством делегиран акт можем да въведем още веднъж този инструмент при положение, че се появи нова пандемия.

Така че няма подозрение в неговия краткотраен статут, това предлагаме на страните-членки и на Европейския парламент “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР