Диференциацията на ДДС не е табу, въпреки че България не

...
Диференциацията на ДДС не е табу, въпреки че България не
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Кризата още не е започнала

Диференциацията на Данък добавена стойност не е табу, макар че България не може да си разреши огромно многообразие като Германия.

Този коментар за намаляването на налога направи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев в „ Панорама “ на Българска национална телевизия.

Свалянето на Данък добавена стойност за заведенията за хранене би трябвало да е краткотрайна мярка, само че за книгите, памперси, детски артикули би трябвало да е за непрекъснато, тъй като няма такова огромно отражение върху фиска, съобщи още Цонев.

Плоският налог обаче не би трябвало да се трансформира към канара на облагане, бе позицията на зам-шефа на Движение за права и свободи.

В България нямаме заплати като в Германия, с цел да може персоналният налог да цялостни хазната, нямаме огромни корпорации, чиито налози да са задоволителни за диференцирано Данък добавена стойност, изясни той. Колкото и диференцирана да е ставката на налога върху приходите, толкоз по-малко хора ще има да я заплащат, сподели той.

В търговията с горива има типичен олигопол и на контролните органи им е мъчно да предотвратят картелно съглашение.

Създаването на държавна петролна компания може да изправи този модел, само че държавната компания би трябвало да работи пазарно, съобщи Цонев във връзка предлагането на държавното управление за основаване на държавни бензиностанции.

Икономическата рецесия след COVID-19 още не е почнала, първите данни ще дойдат при започване на юли и тогава ще забележим кои браншове са наранени, сподели още Цонев, който е и ръководител на парламентарната комисия за надзор на средствата платени поради ковид.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР