Диетолозите казват, че този сезонен плод носи незаменими ползи за

...
Диетолозите казват, че този сезонен плод носи незаменими ползи за
Коментари Харесай

Ето какви са незаменимите ползи на кайсиите

Диетолозите споделят, че този сезонен плод носи незаменими изгоди за организма. Но има и някои противопоказания, свързани с постоянната му консумация, осведоми РИА Новости, представен от " Дарик ".

Кайсиите са богат източник на антиоксиданти, които защищават клетките от увреждане от свободните радикали. Този плод е богат на бета-каротин, флавноиди и витамини. Благодарение на това кайсиите предотвратяват възпаленията в червата, укрепват имунната система и забавят процеса на стареене.

Кайсиите също оказват помощ за възстановяване на положението на очите. Те стопират измененията, свързани с възрастта и са потребни за попречване на зрителни увреждания.

Всичко това се дължи на високото наличие на витамините А, С и Е, които овлажняват и подхранват кожата, тя става гладка и сияйна. А фибрите, съдържащи се в кайсиите, възстановяват киселинността на стомаха и управляват равнищата на кръвната захар, а също по този начин подкрепят чревната микрофлора.

Заслужава да се спомене и „ коварното” за здравето наличие на кайсиите: не става дума за плода, а за ядките, които някои хора харесват. В никакъв случай не би трябвало да ги ядете, тъй като съдържат амигдалин, който се трансформира в циановодородна киселина в хранопровода, което – въпреки и в доста редки случаи, може да докара до отравяне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР