Диетологът Елена Соломатина изброи напитки, които в жегата не утоляват

...
Диетологът Елена Соломатина изброи напитки, които в жегата не утоляват
Коментари Харесай

Кои са най-опасните напитки през лятото?

Диетологът Елена Соломатина изброи питиета, които в жегата не утоляват жаждата, а вредят на тялото, предава РИА Новости.

В листата на най-опасните тя включи чай, кафе, енергийни и други кофеинови питиета. Те дехидратират клетките и тялото губи значими субстанции, витамини и минерали.

" Ако не можете да се откажете от чашата обичано кафе, придружете всяка напитка с две чаши питейна вода ", сподели Соломатина пред " Вечерна Москва ".

Лимонадата и газираните питиета, като предписание, покачват равнищата на кръвната захар, което може да докара до нежелани последствия за хората със съдови болести, в това число загуба на схващане.

Бирата също се смята за напитка с висок гликемичен показател и също така съдържа алкохол. Подобна композиция в жегата може да аргументи безвъзвратен удар върху тялото, предизвестява лекарят, осведоми " Фокус ".

Неподсладеният мая, айран, кефир и комбуча могат да се одобряват като опция на тези питиета. Според специалиста най-добре е да ядете пресни зеленчуци и плодове и да пиете чиста трапезна вода.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР