Диетологът, член на Националното дружество на диетолозите и нутриционистите и

...
Диетологът, член на Националното дружество на диетолозите и нутриционистите и
Коментари Харесай

Диетолог: Най-малко вредната закуска са препечените филийки

Диетологът, член на Националното сдружение на диетолозите и нутриционистите и на Европейската асоциация за проучване на затлъстяването, Олга Декър, изброи най-здравословните закуски на уеб страницата на асоциацията.

Специалистката предлага да се избират натуралните артикули, които не съдържат изкуствени добавки, оцветители и консерванти, както и сол . Според нея идеални са закуските, направени от пълнозърнести храни, ядки, слънчогледови семки и плодове . Тя изясни, че тези храни съдържат доста хранителни субстанции, в това число витамини, минерали, антиоксиданти и фибри.

Диетологът добави, че минимум вредната закуска са препечените филийки, направени от пълнозърнест или ръжен самун . Тя също по този начин посъветва да се употребяват ядки, които са приготвени без добавено масло или прекалено количество сол. Освен това според нея  печени части ябълки, киви или банани с подправки, както и ориз или царевични флейки без сол и захар, биха нанесли най-малка щета на здравето , осведоми БГНЕС.

" Тези храни съдържат по-малко сол, мазнини и захар, а също така са богати на витамини и минерали, което ги прави по-здравословни ", сподели диетологът. Тя обаче акцентира, че даже минимум нездравословните солени закуски не би трябвало да се трансформират в съществена част от хранителния ни режим. Декър прикани да се придържаме към разнообразно и уравновесено хранене , което включва доста пресни плодове, зеленчуци, протеинови артикули и здравословни мазнини като зехтин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР