Диетите стават все по-актуални в последните десетилетия. Хората сякаш биват

...
Диетите стават все по-актуални в последните десетилетия. Хората сякаш биват
Коментари Харесай

Помагат ли наистина хапчетата и добавките за отслабване

Диетите стават все по-актуални в последните десетилетия. Хората като че ли биват все захласнати от желанието за загуба на тегло - вследствие на което се появяват нови фешън хранителни режими, а приложенията за физическа интензивност се усилват.
 8 потребни вечерни навика, с които можем да си помогнем в отслабването
Навиците преди сън, които ни оказват помощ да отслабнем

Важно е на какво посвещаваме часовете след работа

Най-важното нещо по пътя към мечтаното тегло е храненето и придвижването . Но прекалено много хора считат хапчетата за намаляване за елементарен и директен път за събаряне на непотребните килограми. Би било отлично, в случай че съществува " вълшебното хапче ", само че истината е, че сходни лекарства са свързани с редица опасности за здравето и не трябва да се одобряват без лекарско наставление и контрол.

Редица клинични изпитвания са показвали, че хапчетата за намаляване могат да бъдат ефикасни за понижаване и поддържане на тежестта, само че при избрани хора . Обикновено тези, чийто телесна показател е над 30 и които към този момент са въвели други лекувания като диети и извършения.
 Снимка 617295

Що се отнася до добавките за намаляване без рецепта, към тях също би трябвало да се подхожда с нараснало внимание. Защото в най-хубавия случай те не правят работа, а в най-лошия, могат да причинят щета.

Всички медикаменти и добавки работят или за угнетяване на глада, или за подкрепяне на възприятието на задоволеност след хранене. Има и такива, които повлияват метода, по който тялото усвоява мазнините. Независимо в каква посока работят, мрдикаментите би трябвало да се одобряват от хора, които се борят със доста наднормено тегло и с обвързваните с него съпътстващи болести, а не от всеки, който просто желае да смъкна няколко кг.
 Снимка 617297

Лекарствата за намаляване се предлагат, тогава, когато изгодата от приемането им надвишава риска от странични резултати и нежелани последици. Такива опасности варират от постоянно срещаните запек, гадене, затруднено заспиване или диария до по-тежки признаци като високо кръвно налягане и сърдечни или бъбречни проблеми. За някои лекарства пък експерти предизвестяват, че не са ясни дълготрайните резултати от приема им, написа.
 Ozempic, Wegovy, диабет, наднормено тегло и защо предизвестяват лекарите за отслабването с тези медикаменти
Колко страшни са медикаментите за " намаляване ", по които полудяха непознати и родни звезди

Какво поучават лекарите

Затова оптималният вариан т за безвредно и несъмнено събаряне на килограми е здравословната диета и постоянните физически извършения. И предварителната защита - попречване на затлъстяването още в ранна детска възраст посредством метода на хранене, придвижването и спорта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР