Диаманти, горива... мобилни телефони - така изглежда разбивката на най-важните

...
Диаманти, горива... мобилни телефони - така изглежда разбивката на най-важните
Коментари Харесай

Смартфоните вече са Топ 5 експортна стока за най-населената страна в света

Диаманти, горива... мобилни телефони - по този начин наподобява разбивката на най-важните за износа на Индия артикули през миналата фискална година. За първи път смарт телефоните се оказват толкоз нагоре в статистиката, като заслугата в най-голяма степен е на Apple, само че ръководещите в най-населената страна в света се пробват да привлекат всички огромни имена от промишлеността, написа Business Standard.

Детайли : Според Министерството на търговията през завършилата през март фискална година максимален е бил делът на износа на дизел (над 30 милиарда долара), следван от този на диаманти за индустриална приложимост (над $20 млрд.), авиогориво, бензин и на пета позиция остават смарт телефоните.
 Русия стана и най-големият снабдител на нефт за Индия
Вторият по общ размер експортьор на артикули за Индия, стана и най-големият й снабдител на нефт

Цената обаче е с към 15% по-ниска от тази на другите снабдители

Около 50% от приходите от експорт при тях идват от продукцията на Apple в страната, а на второ място остава Samsung.

Още нещо : Експортът на мобилни телефони е на стойност от 10,9 милиарда $, което е двойно повече спрямо година по-рано. Тогава и делът на Apple беше на половина по-малък - едвам 24%.
 Петте страни най-големи експортьори за Индия
Петте страни най-големи експортьори за Индия

Голямата (очаквана) изненада е Русия

На този декор, индийското държавно управление осъществя стратегия на стойност 6,6 милиарда $ в поддръжка на локалното произвеждане като опция на Китай, където е очевидно напрежението сред властта и софтуерния бизнес, а също така дълго време противоепидемичните ограничения затваряха цели фабрики.

Така Индия измести Виетнам и стана втория максимален експортьор на смарт телефони в света след КНР, написа Quartz. Китайски марки като Xiaomi и Oppo/Vivo/Realme/OnePlus (всичките са марки на една компания) сглобяват част от устройствата си в индийски фабрики - в това число за европейския пазар.

По-ключово обаче е, че индустриалните сътрудници на Apple като Foxconn също имат солидно наличие в страната и от нея излизат 5% от всички нови iPhone устройства. Това е 5-кратно нарастване на размера по отношение на 2020 година Амбицията е през идващите години да се реализира 25% дял.
 Apple отвори първи магазин в Индия
Apple отвори първи магазин в Индия

Компанията желае да усили продажбите и производството на iPhone

От друга страна : Индия си слага амбициозни цели във връзка с смарт телефоните, като значителен фактор е и националистическата политика на сегашните ръководещи в страната - за тях е доста значимо да потвърдят, че не са подвластни от Китай, когато става дума за авангардни технологии.

Въпреки това, към момента неналичието на задоволително квалифицирана и дисциплинирана работна ръка е фактор, който лимитира разрастването на смарт телефон промишлеността. Именно Apple имаха съществени проблеми с индийските си iPhone-и. Даже и при започване на тази година имаше брак от 50% при някои съставни елементи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР