Диалогът е необходимост, но той следва да има за цел

...
Диалогът е необходимост, но той следва да има за цел
Коментари Харесай

Президентът Радев пред нервен срив: Не разбирам това лицемерие! Управляващите обявиха война на…

Диалогът е нужда, само че той следва да има за цел отстояването на национални ползи, сигурността и благосъстоянието на обществото, а не гонене на котерийни ползи. Всички тези красиви опорки, зад които се прикрива сега ръководството, са тъмните хрумвания от тъмния сюжет от записа. Това разяснява пред публицисти президентът Румен Радев.
„ В момента имаме прикрито ръководство по сюжета от записа, който има за цел реализиране на користни цели с цената на тежки деструктивни взаимни отстъпки, на нарушение на базови европейски правила и полезности, на опрощаване на грехове, на легитимация на беззаконието и безнаказаността и политическото избелване “, добави президентът.
Той акцентира, че няма по какъв начин да бъде част от този сюжет и добави, че няма да допусне президентската институция да стане пленник на „ тъмни ползи “.
Не аз, а ръководещите оповестиха война на президентската институция. В момента те зоват за разговор, само че това не е протегната ръка за партньорство. Настояват за конституционни и законови промени, с които да осакатят тотално пълномощията на президентскатат институция, с цел да може тя да не бъде коректив. Такова двуличие не го разбирам, сподели още президентът.
Относно информацията за продажба на „ Лукойл “ Радев разяснява, че това е индикатор, че смяната се прави „ на мрачно “ – без разбор за евентуалните последици от възможна договорка.
„ Управляващите дължат отговор каква орис плануват за рафинерията, на заетите в нея и като за българската енергетика “, уточни Радев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР