Дейвид Камерън заяви, че напрежението и гневът са изчезнали от

...
Дейвид Камерън заяви, че напрежението и гневът са изчезнали от
Коментари Харесай

Камерън: Вече няма напрежение и гняв в отношенията ни с ЕС

Дейвид Камерън съобщи, че " напрежението и гневът " са изчезнали от връзките сред Обединеното кралство и Европейски Съюз, до момента в който за първи път, откогато е външен министър, приказва в детайли за световната позиция на Обединеното кралство след Брекзит, заяви „ Гардиън “.

Камерън съобщи пред сътрудниците си от комисията по европейски въпроси на лордовете, че връзките сред Лондон и Брюксел са по-добри, в сравнение с са били от известно време, частично с помощта на рамката Уиндзор, контрактувана от министър-председателя, Риши Сунак.

Коментарите на Камерън бележат най-подробната му до момента оценка на мястото на Англия в света, откогато се отдръпна от поста министър-председател през 2016 година, и контрастират с прогнозите, които направи по време на акцията за Брекзит, когато предизвести, че напускането на Европейски Съюз ще значи " отдръпване от света ".

" Голяма част от горещината и гнева се дължат на връзките ", сподели той пред членовете на комисията. " Сега тя е доста по-функционална и мисля, че действа добре ", сподели Камерън.

" Решихме да не бъдем член на Европейски Съюз, само че можем да бъдем другари, съседи и сътрудници. Правим по този начин, че това партньорство да действа допустимо най-добре ", добави първият посланик на Обединеното кралство.

Той се стремеше да не подлага на критика излизането на Англия от Европейски Съюз по време на първото си чуване в комисия, откогато предишния месец Сунак го назначи за външен министър, макар че преди 7 години водеше акцията за предотвратяването на Брекзит.

Той приказва за изгодите от напускането на Европейски Съюз, което съгласно него е разрешило на Англия да бъде " задоволително огромна, с цел да има значение, само че задоволително дребна, с цел да бъде гъвкава ". Едно от тези преимущества, сподели той, е опцията да се подписа търговски пактове като Всеобхватното и прогресивно съглашение за транстихоокеанско партньорство с Канада, Япония и още девет страни.

" Няма смисъл да напущаме и да не се възползваме от напускането ", сподели висшият посланик.

Камерън обаче предизвести за риска от прекомерно огромно отклоняване от европейските стандарти, което може да лиши Англия от достъп до пазарите на континента.

" Нека не се отклоняваме поради самото отклоняване ", сподели той, говорейки съответно за нуждата да се поддържа задоволително непоколебим надзор върху отбраната на данните, с цел да може да се търгува с Европейски Съюз. " Но в случай че има неща, които можем да създадем, с цел да понижим бюрокрацията, да подпомогнем бизнеса, да помогнем на нашите бизнесмени, дано създадем тези неща. "

Камерън също по този начин прикани политиците от Съединени американски щати и Европейски Съюз да одобряват нови пакети за поддръжка на Украйна, като предизвести, че в случай че не го създадат, това ще съставлява " коледен подарък за Владимир Путин ".

Републиканците в Конгреса блокират пакет от военна помощ за Украйна в размер на 61 милиарда $, като в същото време изискват отстъпки във връзка с имиграционната политика, а унгарският министър-председател Виктор Орбан пречи на европейския проект за поддръжка в Брюксел.

" Най-добрият коледен подарък, който бихме могли да създадем на украинците, е да приемем и двата пакета ", сподели Камерън.

На 14 декември английският външен министър разгласи, че Обединеното кралство ще забрани на " екстремистки " израелски заселници да влизат в Обединеното кралство, като назова " неприемливи " неотдавнашните прояви на принуждение от страна на заселници против палестински цивилни жители на Западния бряг.

По-късно той съобщи пред комисията, че продължава да поддържа решението за съществуването на две страни, макар неотдавнашните мнения на Ципи Хотовели, дипломат на Израел в Обединеното кралство, в които тя се афишира срещу основаването на палестинска страна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР