Дейв Портной купува обратно Barstool Sports на безценица, години след като го продаде

...
Дейв Портной отново е собственик на Barstool Sports.Портной купи обратно
Коментари Харесай

Дейв Портной отново е собственик на Barstool Sports.

Портной купи обратно акциите на компанията от PENN Entertainment след сделка, инициирана през 2020 г.

PENN финализира пълното си придобиване на Barstool тази година в сделката на стойност $551 милиона.

Дейв Портной отново е собственик на Barstool Sports.

PENN Entertainment, бизнес за казино и спортни игри, финализира пълното си придобиване на Barstool по-рано тази година в сделка на стойност 551 милиона долара, след като придоби миноритарен дял от сайта за спортни блогове през 2020 г. за първоначални 163 милиона долара.

>

Във вторник Портной, който основа Barstool през 2003 г., каза във видео, публикувано в Twitter: „PENN Entertainment и Barstool Sports тръгнаха по различни пътища. Така че това е правилно, за първи път от десетилетие притежавам 100 % от Barstool Sports."

 < /p>

Пен и Barstool се съгласиха да поемат по различни пътища, тъй като хазартният оператор подписа нов 10-годишен договор с ESPN на Disney, според който съществуващата Barstool Sportsbook на Penn ще бъде ребрандирана на ESPN BET тази есен. Според съобщението Пен плаща на ESPN 1,5 милиарда долара в хода на сделката и 500 милиона долара варанти, свързани с медии, маркетинг и други услуги от ESPN. през последните месеци поради връзката си с Barstool Sports, Ню Йорк Таймс и други издания бяха съобщили.

„Всеки път, когато правехме нещо, това беше една стъпка напред, две стъпки назад“, каза Портной в своя видео съобщение във вторник. „Получихме отказани лицензи заради мен. Каквото и да е. Така че регулираната индустрия вероятно не е най-доброто място за Barstool Sports и вида съдържание, което правим.“

Според съобщение за пресата, публикувано във вторник, PENN продаде 100% от обикновените акции на Barstool обратно на Portnoy „в замяна на определени условия за неконкуриране и други ограничителни договори.“

Историята продължава

PENN също има право да получи половината от брутните приходи, получени от David Portnoy при всяка следваща продажба или друго събитие за осигуряване на приходи от Barstool, съгласно условията на сделката.

Отношенията на Penn с Barstool не вървят съвсем гладко. През май Пен надмина ръководителите на Barstool, когато компанията уволни Бен Минц, който каза обида, докато четеше текста на песен на глас в предаване на живо. Това се случи през същата седмица като отчета за печалбите на Penn за първото тримесечие, в който не достигна прогнозите на Wall Street и акциите паднаха до най-ниското си ниво от май 2020 г., съобщи Action Network.

Акциите на Penn се покачиха 14% в търговията след работното време във вторник, когато обяви новите договорености на Barstool Sports и ESPN.

Представителите на PENN National и Barstool Sports не отговориха незабавно на исканията на Insider за коментар.

< p>Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР