Действията по разследването и документиране на престъплението са извършени под

...
Действията по разследването и документиране на престъплението са извършени под
Коментари Харесай

Разкриха и пресякоха незаконна лихварска дейност в Шумен

Действията по следствието и документиране на закононарушението са осъществени под контрол на Окръжна прокуратура – Шумен.

Работата по случая почнала след получен преди време сигнал за осъществяване на противозаконни банкови покупко-продажби от гражданин на село Лятно. Сигналът е докладван на прокурор в Окръжна прокуратура - Шумен. По заведената кореспонденция е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 252 от Наказателен кодекс. Предприети са оперативни дейности за разплитане на случая.

В ранните утринни часове през вчерашния ден чиновници от бранша са престъпили към претършуване в парцел, населяван от 33-годишен локален гражданин. В хода на подхванатите процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани: 31 банкови карти, благосъстоятелност на разнообразни хора; писма от банки с посочени ПИН кодове на банкови карти; 11 непознати документа за идентичност /лични карти/; нотариални актове на имоти; запис на заповеди; контракти, сред които и 22 ипотечни; три бележника с вписани имена и разнообразни суми; извлечения от банкови транзакции. В парцела са открити още голям брой непознати движимости и документи. Иззети са ключове за 27 моторни транспортни средства, в дворно място към парцела на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни транспортни средства разнообразни марки и модели, също непозната благосъстоятелност. В къщата са открити седем портативни компютъра, 13 мобилни апарата, 19 свидетелства са регистрации за моторни транспортни средства – 17 от тях български, две с немска регистрация. Иззети са голям брой златни украшения - пръстени, обици, гривни и синджири, сумата от 28 920 лв. и 500 паунда. Открити и конфискувани са четири газови револвера, 51 патрона с друг диаметър /22, 25, 7,62 х54 и 9х19/.

Разпитани са очевидци, някои от тях пред арбитър в Окръжен съд - Шумен. 33-годишният мъж е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство. Работата по следствието на закононарушението продължава под управлението на окръжната прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР