Действията ни бяха в отговор на израелския режим срещу постоянната

...
Действията ни бяха в отговор на израелския режим срещу постоянната
Коментари Харесай

Иран пред Съвета за сигурност: Атаката ни беше отговор на постоянната агресия на Израел

Действията ни бяха в отговор на израелския режим против непрекъснатата експанзия и офанзивата против дипломатическото посланичество на Иран. Извършихме поредност от военни офанзиви с хиляди ракети и дронове. Операцията ни беше в отбрана на неотменимото ни право, посочено в хартата на Организация на обединените нации. Тя беше нужна и тъкмо ориентирана само против военни цели. Бяхме деликатни, с цел да сведем до най-малко опцията за ескалация. Това съобщи пред Съвета за сигурност постоянният представител на Иран в Организация на обединените нации Амир Саид Иравани.
" Някои членове на Съвета взеха решение да си затворят очите за действителността и главните аргументи, довели до настоящето състояние. Със своето лицемерно държание Съединени американски щати, Франция и Англия не извършиха дълга си към мира и сигурността, употребяват неистини и операции, популяризират лъжливи информации, трансферират ни виновност. Не почитат правото ни да реагираме на нарушаването на фундаментални правила на интернационалното право. Съединени американски щати пазят Израел от вдишване на отговорност за нападението в Газа. Отричат правото на Иран да се пази против въоръжените офанзиви, само че и оправдават офанзивите на Израел против беззащитните палестинци, също така прикриват жестокостите им. Това е неправилна интерпретация на самоотбрана ", уточни Иравани.
" Израелският режим дава отговор за всички терористични набези против Иран. Действията им подкопават интернационалния мир и сигурност. Иран не желае да ескалира спора или да популяризира напрежението. Ние нямаме свои проксита в района, никоя група или страна не работи по наше предписание, те нападат окупатори. Израелският режим пробва да ни постави този етикет, оправдавайки своите дейности ", акцентира той.
До ескалация на напрежението в Близкия изток се стигна в нощта против неделя. Причината - отмъщение за нападението против консулството в Дамаск на 1 април. Тогава бяха убити високопоставени ирански военни. 
Около 23.00 ч. българско време в събота бяха изстреляни над 300 дрона и ракети от Иран към Израел. Редица страни реагираха незабавно със отбрана в небето си и събаряне на всичко, което може да бъде прехванато. Но военни дефинират офанзивата на Иран като сполучливо отблъсната. В Израел прозвучаха сирени и се чуха гърмежи. Местните медии оповестиха, че това са били въздушни прехващания на дроновете с експлозиви. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР