“Действията на САЩ ще имат отражение върху европейската политика и

...
“Действията на САЩ ще имат отражение върху европейската политика и
Коментари Харесай

Радан Кънев: Брюксел рязко ще втвърди тона към България

“Действията на Съединени американски щати ще имат отражение върху европейската политика и може да чакаме внезапно сгъстяване на тона към България в околните дни и седмици, изключително във връзка с статуквото в правосъдната система “. Това разяснява евродепутатът от “Демократична България “ Радан Кънев в изявление за. Той чака доста скоро директна опасност със прекъсване на европейски средства.

По думите на Кънев е несъмнено, че отчетът на Европейската комисия за България ще бъде извънредно изострен и фокусиран върху прокуратурата и бранша за сигурност.

“Документът на Европейска комисия ще бъде съпроводен с доста по-ясни и безапелационни рекомендации за промени в правосъдната система и прокуратурата и както споделих, чакам нескрита опасност за това, че европейските фондове за България ще бъдат отчасти лимитирани или спрени, в случай че страната ни не предприеме незабавни дейности “, сподели Кънев.
Докладът на Европейска комисия за върховенството на закона в страни-членки се чака при започване на юли, тъкмо преди парламентарните избори в България.

“В сегашната обстановка, в която Европейски Съюз обезпечава най-големия финансов пакет в историята си и северните страни донори минаха редица червени линии във вътрешната си политика, с цел да позволен вземането на големи суми назаем централно от Европейска комисия, въпросът за политическата корупция става основополагащ. И като подобен той ще бъде подложен остро на България, тъй като в противоположен случай в северните страни ще господства публичното мнение, че техните държавни управления подаряват парите им на тукашните крадци и корумпирани политици, което не е надалеч от истината. И ние като български и европейски данъкоплатци също би трябвало да бъдем извънредно разтревожени “, разяснява Кънев.

Той подсети, че налагането на глобите по закона “Магнитски “ от Съединени американски щати съответствува със старта на Европейската прокуратура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР