Действията на Русия с политическа цел срещу Алексей Навални са

...
Действията на Русия с политическа цел срещу Алексей Навални са
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Действията на Русия срещу Навални са перверзия

" Действията на Русия с политическа цел против Алексей Навални са перверзия със справедливостта. Жертвата на нахлуване за ликвидиране е преследвана, а нападателите са на независимост ". Това съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция с украинския министър председател Денис Шмигал, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция.

" Решително съдя случайното задържане на жители и публицисти в Русия, както и използването на мощ против тях ", добави Столтенберг. " Руските служби за сигурност се пробват да заглушат демократичните гласове и да подтиснат главните свободи ", уточни той.

Столтенберг означи, че Черно море е стратегически значимо за НАТО и в региона не би трябвало да има превъзходство на една страна - Русия. По неговите думи е належащо свободно мореплаване, а в същото време в региона се следи скупчване на съветски военни сили. Той още веднъж прикани Русия да се изтегли от Украйна и да спре поддръжката си за отцепниците. " Надяваме се на спокойно решение ", уточни Столтенберг.

Той заяви, че на идната среща на държавните и държавните ръководители на страните от НАТО в Брюксел тази година ще бъде разисквано разширението на пакта. " Вратите на алианса остават отворени ", уточни генералният секретар.

Шмигал дефинира присъединението на Украйна към НАТО като съществена краткосрочна цел. Той заяви, че през септември се чака украински бойци да вземат участие в взаимно обучение с НАТО край Одеса. Украинският министър председател означи, че страната му строи две военноморски бази - в Черно и в Азовско море.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР