Действията на правителството и на Министерство на енергетиката са последователно

...
Действията на правителството и на Министерство на енергетиката са последователно
Коментари Харесай

Министър Радев: Новите мощности в АЕЦ “Козлодуй” ще са надежден източник на електроенергия

Действията на държавното управление и на Министерство на енергетиката са поредно и уверено ориентирани към пълноценно извършване на план за нови български нуклеарни мощности. Аргументите са напълно технико-икономически, основани на направени предпроектни изследвания, проучвания и разбори. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев.

“На заключителен стадий е построяването на Националното вместилище за ниско и приблизително дейни боклуци наоколо до площадката на АЕЦ “Козлодуй ”. Изграждането на седми и осми блок в АЕЦ “Козлодуй ” може сполучливо да закрие изведените от употреба блокове от 1 до 4 с обща конфигурирана електрическа мощ 1760 мегавата и да обезпечи благонадежден източник на електрическа енергия ”, добави Радев.

Той посочи, че опцията за работа в маневрен режим на новите реактори ще усъвършенства балансирането на националната енергийна система с оглед непостоянната работа на фотоволтаичните и вятърни централи.

“АЕЦ “Козлодуй ” е вложил средства, построил е инфраструктура, осигуряваща употребата на шест енергоблока. Реализацията на високите планове посредством създаване на заместваща нуклеарна мощ на площадката би довела до цялостно и дейно потребление на тази налична инфраструктура, респективно понижава първичната инвестиция и срокът на тяхното възобновяване ", изясни още енергийният министър Радев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР