Действително има недостиг на някои стоки, но в медиите се

...
Действително има недостиг на някои стоки, но в медиите се
Коментари Харесай

Българин на Острова: Преувеличават за празните рафтове

Действително има дефицит на някои артикули, само че в медиите се преувеличава за празните лавици в супермаркетите. Това съобщи четец на GlasNews.bg, който работи до Леоминстър - дребен град край Херефорд.

" Малко храни липсват в магазините. Ако има празни лавици, те са 3-4, което за огромен супермаркет е нищо. ", споделя Йордан.Според него в двете огромни вериги супермаркети в градчето - Morrisons i Aldi, нямат проблеми на този стадий със зареждането, с доста дребни изключения. " Реално, в случай че не консумираш тъкмо тези липвсващи артикули, няма по какъв начин да схванеш, че липсват в магазина. ", разяснява той.

Той твърди, че що се отнася за рецесията с горивото, тя е налице.

" С горивото е доста мъчно. Повечето бензиностанции са наложили ограничавания - или до 30 паунда на зареждане, или до 20 литра. То на процедура е едно и също, тъй като литърът гориво е върви към 1,4 паунда. И въпреки всичко има огромни опашки. А някои обекти към този момент даже не работят. ", споделя още той.

По думите му, някои водачи са прибягвали до трикове при зареждането, с цел да изпълнят резервоарите. Те зареждали максимума, а когато си тръгвали и опашката не е била километрична, те още веднъж се нареждали и по този начин за към час те зареждали към този момент мечтаното то тях количество.

Проблемите с водачите на камиони също са действителни.

" Говори се, че цените на стоките ще стартират да се повишават, а Коледата ще бъде доста " по-скъпа " за британците поради неналичието на водачи. ", показва пловдивчанинът.

След 1 октомври обаче ще се задълбочи рецесията с служащите в доста сфери. Ограниченията след Брекзит стопират доста хора за работа на Острова.

" Преди от фермите есента стотици служащи се връщаха по родните места и до седмица нови към този момент бяха пристигнали. Сега не е по този начин. Въобще няма подобен поток. ", прибавя той.

" Може да прозвучи необичайно, само че доста англичани занапред схващат последствията от Брекзит, а това е единствено началото. ", приключва Йордан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР