Действащите към момента противоепидемични мерки продължават да се прилагат до

...
Действащите към момента противоепидемични мерки продължават да се прилагат до
Коментари Харесай

Логично: Мерките остават до 21 декември

Действащите все още противоепидемични ограничения не престават да се ползват до 21 декември без смяна. Това е решението след работно заседание, извършено в събота, в Министерски съвет.

На него са участвали министър-председателят Бойко Борисов, членове на държавното управление, Националния действен щаб, на имунизационния щаб и кметът на София Йорданка Фандъкова.

В четвъртък идната седмица на Борисов ще му бъде предоставен подробен отчет за обстановката, въз основата на който да бъде взето решение за ограниченията след 21 декември, тъй че жителите да са задоволително рано осведомени какво следва.

" На този стадий министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов не предлага разхлабване на ограниченията, настоящи на територията на България. Въведените ограничения регистрират резултат с това, че новите случаи на заразяване не нарастват. Като 14 дневна заболеваемост България продължава да се намира на 14-о място, като заболеваемостта спада под 600 на 100 000 души.

И въпреки и да нараства броят на изписаните от лечебните заведения, наклонността е за опазване броя на пациентите в реанимациите.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също е изразила мнение, че и през идната седмица ограниченията би трябвало да останат непроменени. Ако отсега нататък обстановката го разрешава, имаме подготвеност да разхлабим ограниченията, като започнем с отваряне на детските градини, добави Фандъкова.

Въпреки решението министър председателят Борисов е подчертал, че ограниченията дават резултат, а на 21-ви " сме поели ангажимент и би трябвало да го спазим ". Министър-председателят счита и че и след този период е значимо да бъде непокътнат баланс, а обществото ни да продължава да работи рационално и отговорно.

Да не се загуби резултатът от рестриктивните мерки през трите седмици и грижата за здравето да бъде водеща. "  Винаги сме били почтени с хората, затова всеки ден следим и оценяваме обстановката, всички дружно би трябвало да минем през тази рецесия ", означи министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР