Девойките от националния отбор на България по Естетическа групова гимнастика

...
Девойките от националния отбор на България по Естетическа групова гимнастика
Коментари Харесай

Младите ни грации на косъм от медалите на СК в Грац

Девойките от националния тим на България по Естетическа групова гимнастика останаха на косъм от бронзовите медали на Световната купа в австрийския град Грац.

Момичетата, родени 2002 – 2004 година, се вклиниха в челото на конкуренцията Чалъндж къп II измежду водещите сили в този хубав спорт Русия и Финландия и заеха четвъртото място след двата спортни дни през уикенда от участвалите 22 тима.

Грациите ни с треньори Елена Дукова, Кристина Ташева и Станислава Алексиева и в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Виктория Берова,Христиана Ковачева, Михаела Лилкина, Мириана Чолакова, Екатерина Лобачова и Добромира Ставрева /7 девойки от Академик и едно от Левски Илиана/ играха въодушевено и в двата дни и с оценки 18.200 и 18.250 т. и общ брой 36.450 т. останаха на едвам 50 хилядни от подиума. Шампион стана съветският отбор Виктория с 38.150, пред финландките от Минетит Джуниър 36.950 и още един съветски тим – Виктория Стрела 36.500.

Заедно с българките на четвъртата позиция са европейските шампионки от предходната година ОВО Джуниър тийм /Фин/.

При дамите първи станаха рускините от Мадона с 38.500, пред Минетит /Фин/ 38.050 и Експресия /Рус/ с 37.800. В тази възрастова група нашият народен тим не взе присъединяване, заради травма на една от състезателките.

И двете ни национални обединения обаче са планувани за присъединяване на най-големия конгрес в този спорт – Световното състезание в Будапеща сред 8 и 10 юни.

Естетическата групова гимнастика е сходен с художествената гимнастика спорт. Основната разлика тук е, че играят единствено ансамбли без уреди, като се залага на играта с тяло, а са включени и някои акробатични детайли.

За разлика от главните си съпернички от Русия и Финландия /родина дружно с Естония на този спорт/, които целогодишно практикуват единствено Естетическа групова гимнастика, в България тимовете са формирани от грации от художествената гимнастика, които в 2-3 месеца от годината упражняват редом и двата красиви спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР