Девненският гигант „Солвей Соди“ чества 20-годишен юбилей от приватизацията, отчитайки

...
Девненският гигант „Солвей Соди“ чества 20-годишен юбилей от приватизацията, отчитайки
Коментари Харесай

„Солвей Соди“ Девня инвестира над 1 млрд.лева

Девненският колос „Солвей Соди“ празнува 20-годишен празник от приватизацията, отчитайки огромните вложения за над 1 милиарда лв. през този интервал. Дружеството откри публично нов казан на циркулиращ кипящ пласт за по-нататъшно повишение на конкурентоспособността на завода и запазване на околната среда.

Лентата на новата облага в ТЕЦ-а, в която са вложени 90 млн.лева, отрязоха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, нейният заместител Красимир Първанов, зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов и на районното развиване Валентин Йовев, посланикът на краля на Белгия Н.Пр.Франсоа Бонтан, Спирос Номикос, изпълнителен началник на предприятието.Новият казан обезпечава по 250 тона пара за час и понижава излъчванията във въздуха. Министър Петкова поздрави акционерите и ги даде за образец като непознати вложители, които пускат в употреба такива огромни и екологосъобразни нови съоръжения в своя цех.

„Най-отговорната ни грижа е сигурността и здравето на нашите чиновници и запазване на околната среда “, уточни Спирос Номикос.“Солвей Соди“ е най-големият цех в Европа и международен водач на пазара за калцинирана сода с потенциал от 1,5 милиона тона годишно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР