Девин Мартин е първото ново попълнение в редиците на баскетболния

...
Девин Мартин е първото ново попълнение в редиците на баскетболния
Коментари Харесай

Новият гард на Черно море: Не знаех дали ще продължа с баскетбола

Девин Мартин е първото ново попълнение в редиците на баскетболния тим на Черно море за идващия сезон. 30-годишният гард ще се завърне по професионалните терени след близо двугодишно неявяване, подбудено както от пандемията от COVID-19, по този начин и от други фактори. Сега американецът е твърдо решен още веднъж да се потвърди на европейската сцена.
 Първи чужденец в Черно море Първи чужденец в Черно море
“Имах диалог с моя сътрудник по отношение на това, че желаех да се потвърдя и да се завърна в положително състезание в Европа ”, съобщи Мартин пред Sportal.bg . “Само това трябваше да му кажа, той употребява своите контакти и по този метод се стигна до прехвърлянето ми в Черно море. Запознат съм с българския баскетбол, защото имам другари, които се състезаваха в лигата доста години. Също по този начин съм изгледал много мачове от НБЛ ”, добави той.

За последно Мартин записва присъединяване в професионален мач през ноември 2020-а, когато той и съотборниците му от иранския Керман инкасират тежко проваляне в дуел от шампионата. Заради пандемията от COVID-19 гардът бързо се завръща в родината си, като даже в този миг обмисля дали да не приключи кариерата си.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Devin Martin (@devmartin4)

" Престоят ми в Иран беше доста сложен и чудноват, тъй като пандемията и още няколко фактора изиграха роля в тима, в който бях. Веднага откакто се прибрах в Съединени американски щати се запитах дали желая да продължа да играя баскетбол. Трябваше ми известно време, с цел да премисля обстановката и да се възстановя душевен и физически ", съобщи американецът.

По всичко наподобява, че близо двугодишната отмора е повлияла позитивно и е разрешила на Мартин да презареди батериите. Стрелецът към момента е единственото ново попълнение в редиците на Черно море, който през предишния сезон бе най-младият тим в НБЛ и не разчиташе на нито един задграничен играч в ротацията си.

" Все още не съм приказвал с управлението на тима. Знам, че имаме нов треньор (Кирил Болшаков), тъй че по всяка възможност скоро ще осъществя контакт с него. Все още не мога да кажа доста за отбора, само че от това, което слушам, разполагаме с група от млади и надъхани момчета, които играят крепко. Това ми стига към този момент. Очакванията ми за сезона са да бъда здрав и да си правя работата, както го правех толкоз години наред до момента на високо равнище. Искам да оказа помощ на тима си да се трансформира в по-добър и да печели ”, споделя още някогашният ученик на университета Мериленд Ийстърн-Шор.

В кариерата си на Стария континент 193-сантиметровият гард е играл за тимовете на Лахти и Одеса. С финландския отбор записва приблизително по 17.8 точки и 8.7 битки през сезон 2017/18, а година по-късно се регистрира с по 10.7 точки и 2.8 овладени топки в украинския хайлайф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР