Деветгодишно момче беше спасено живо изпод развалините на срутилия се

...
Деветгодишно момче беше спасено живо изпод развалините на срутилия се
Коментари Харесай

Спасиха 9-годишно дете изпод рухналата сграда в Истанбул

Деветгодишно момче беше избавено живо отдолу под руините на срутилия се 8-етажен блок в истанбулския квартал Картал. Детето е избавено 9 часа след началото на избавителната интервенция, заяви представител на държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), която управлява избавителните дейности, представен от Dir.bg.

Спасителите от самото начало са разговаряли с дребния Мухамет Алемдар, до момента в който той се намирал под развалинитe.

Турските спасители са в контакт и с малко момиче на име Хайва, което е блокирано под руините, заяви валията на Истанбул Али Йерликая, съобщи ДПА. Детето беседва със спасителите, сподели Йерликая пред кореспонденти на мястото на нещастието. „Дай Боже, през днешния ден да я спасим“, пожела той.

Осеметажният блок рухна през вчерашния ден следобяд и екипи работиха през цялата нощ по търсене на оживели.

Най-малко трима души са починали при рухването на постройката. Властите огласиха техните имена. Жертвите са две дами, на 33 и 45 години, а самоличността на третия умрял е незнайна.

Общият брой на избавените все още лица е 12. Те са настанени в болничното заведение в Картал – най-голямата държавна болница в азиатския регион на мегаполиса Истанбул. Сред тях има едно момиче на 13 години. Останалите са на възраст сред 23 и 75 години. Петима са мъже, а всички други – дами. Състоянието на трима се преценя като тежко.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР