Детските градини са отворени от днес. Какво трябва да правят

...
Детските градини са отворени от днес. Какво трябва да правят
Коментари Харесай

Забавачките отворени. Какво да правят майките?

Детските градини са отворени от през днешния ден. Какво би трябвало да вършат майките? Всяка заран те би трябвало да мерят температурата на детето си. И в случай че тя е над 37,3 градуса не трябва да го пускат на забавачка. Това предизвести зам.-кметът на София Тодор Чобанов, който дава отговор за обучение е просвета.

Играчки от у дома не трябва да се носят. Всяка дете би трябвало да има торбичка, в която да поставя обувките си.

Родителите ще попълнят и декларация за осведомено единодушие и споделена отговорност. 4 пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани вътрешните зони на градините, най-малко един път външните пространства. Ще се акцентира на заниманията на открито.

Ако се откри случай на ковид, ще бъде сложена под карантина самата група, сподели Чобанов, който увери, че са взети всички нужни ограничения. Въпреки това просветният министър Красимир Вълчев прикани родителите, които имат опция да гледат децата си у дома, да не ги пускат на градина.

" Чрез шефовете на градините организирахме допитване до родителите на столичните детски заведения. Общо 176 от 194 ще възобновят работа, 5 ще бъдат ремонтирани. В 7 има спешни поправки и до околните 2 седмици ще приключат. Децата ще посещават прилежащи градини, единствено 6 градини нямат родители, декларирали, че ще заведат децата си на градина. Общо 1076 детски групи 98 яслени групи стартират занимания от през днешния ден. Това са към 12 000 деца. Общо към 26 % от децата ще се завърнат от първия ден ", изясни Чобанов.

" Служителите в някои детски градини към този момент са тествани, в идващите дни ще продължат тестванията. Част от яслените групи няма да могат да стартират незабавно, тъй като някои от медицинските сестри са напуснали работа. Имаме огромен проблем с медсестрите, нещо би трябвало да се направи ", приключи доцент Тодор Чобанов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР