Детските градини и яслите в Асеновград отварят на 01.06.20 г.

...
Детските градини и яслите в Асеновград отварят на 01.06.20 г.
Коментари Харесай

Детските градини в Асеновград отварят от юни

Детските градини и яслите в Асеновград отварят на 01.06.20 година за първи път след рецесията с COVID-19. Всички деца, родителите на които нямат опция да се грижат за тях от у дома, ще бъдат признати, увериха шефовете по време на среща с градската администрация. Детската млечна кухня в града пък ще отвори порти на 26.05.20 година , като закупените за месец март купони ще бъдат годни, без да има потребност от презаверяване. Раздаването на храната ще бъде проведено, според рекомендациите и заповедите на министъра на опазването на здравето.
За посещаване на градина няма да се изисква здравна записка от персоналния доктор на детето. Заради ограниченията, всички плюшени играчки в детските заведения би трябвало да бъдат отстранени. Пясъчниците ще бъдат покрити, с цел да не се употребяват, а децата ще излизат да играят на двора по групи и по график. Дезинфекция ще се прави по няколко пъти на ден с препарати, утвърдени от Министерството на здравеопазването, като за всяко разчистване, пране на долни дрехи и дезинфекциране ще се води дневник по дни и часове.
Всеки шеф на детска градина и ясла в Асеновград би трябвало да изготви логаритъм на работа, както и на банкет на децата, който ще бъде координиран с инспектори от звеното на РЗИ в града. Необходимо е и ръководителите основат организация за банкет и маршрут, по който да се движат родителите, когато водят и взимат децата си. Температурата на децата ще бъде измерена в първия ден на постъпването им. Служителите би трябвало да употребяват персонални защитни средства - маска, шлем, ръкавици. Малчуганите ще мият ръцете си по-често със сапун и вода. А оборудванията и пейките следва да се дезинфекцират след използването от всяка група.
В случай, че се откри съществуване на признаци на новия ковид - температура, кихане, кашляне и други - у чиновник от личния състав или у дете, то лицето се изолира в медицинския кабинет на детското заведение, с цел да се подхващат по-нататъшни своевременни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР