Детските градини и началните училища в Гърция затварят до края

...
Детските градини и началните училища в Гърция затварят до края
Коментари Харесай

Гърция затваря детските градини и началните училища до края на ноември |

Детските градини и началните учебни заведения в Гърция затварят до края на ноември поради увеличените случаи на ковид, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Южната ни съседка се справяше по-добре от други европейски страни в битката със болестта главно поради по-рано наложените карантинни ограничения в народен мащаб и няколко седмици след избухването на пандемията през февруари.

Увеличението на инфектираните с COVID-19 при започване на октомври накара управляващите в страната да вкарат ограничавания и втора национална карантина, изтичаща в края на ноември. Тя включва и полицейски час от 21:00 до 5:00 часа. 

Гръцкото държавно управление през днешния ден ускори в допълнение ограниченията, затваряйки началните учебни заведения, детските ясни и градини от понеделник за две седмици до края на карантинния интервал. В гимназиите и университетите в страната бе въведено отдалечено образование.

Новорегистрираните случаи на ковид в петък са 3038, а в четвъртък - 3316, което е рекорден брой от началото на пандемията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР