Децата в интернатите у нас ще получават месечни средства за

...
Децата в интернатите у нас ще получават месечни средства за
Коментари Харесай

Дават джобни на децата в интернатите

Децата в интернатите у нас ще получават месечни средства за персонални потребности. Това излиза наяве от плануваните промени в Правилника за активността на социално-педагогическите интернати, както и на учебните заведения интернати, оповестени за публично разискване, написа " Монитор ". 

До момента настанените в този тип обществени домове имаха право на средства за основаване на условия за образование и образование, изразяващи се в безвъзмездна храна, облекло, обувки и други неща от първа нужда, а парите за медикаменти и хигиенични потребности се отпускаха на шефовете на интернати, като учениците нямаха достъп до тези средства.

Промените в Правилника за устройство и активност на възпитателните учебни заведения плануват възпитаниците им към този момент да получават джобни пари и сами да ги разпределят съгласно личните си потребности.

Предвижда се и друга смяна, посредством която работилниците, които се разкриват, и помощните стопанства да имат право да продават създадените в тях неща и по този метод да се осъществят спомагателни приходи.

Предвидена е и специфична възбрана учениците да правят действия, свързани с налагането на религиозни убеждения. Мотивите за тази смяна в правилника са свързани с превъзмогването на аргументите, довели до противообществени прояви на деца, както и за поддръжка за тяхното развиване в вярна посока.

Предложеният план за изменение и допълнение на Правилника за устройството и активността на възпитателните учебни заведения интернати и социално-педагогическите интернати е в подтекста на Закона за предучилищното и учебното обучение и ще способства за пълноценното действие на тези специфични учебни заведения, написа в претекстовете за измененията.

Дейностите на възпитателните учебни заведения интернати ще бъдат контролирани в интерес на образованието, възпитанието и социализацията на учениците.

При постъпването си в интерната всяко дете ще минава оценка на потребностите си и ще получава педагогическа поддръжка.

Към сегашния миг е основана междуведомствена работна група от правосъдното министерство, която приготвя нов закон за децата с девиантно държание, който има за цел да размени в този момент настоящия закон и да анулира настаняването на възпитаници в изправителни институции. Проектът на закона е на стадий междуведомствено координиране и следва да бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР