Децата са най-уязвими по време на сезонни заболявания. Детето отива на

...
Децата са най-уязвими по време на сезонни заболявания.
Детето отива на
Коментари Харесай

Лекари обясниха как да засилим имунитета на децата

Децата са най-уязвими по време на сезонни болести.
Детето отива на детска градина за няколко дни и по-късно седи болно за една седмица. Родителите би трябвало да преструктурират работата си. Има единствено един излаз - подсилване на имунната система.
Витамините ще оказват помощ в тази ситуация, споделят специалистите. Например, витамин А ще увеличи устойчивостта на тялото на детето към сезонни болести.
Затова в диетата на децата наложително би трябвало да бъдат включени моркови, черен дроб, тиква и яйца, заяви МК в Красноярск.
Можете да приготвите салата от моркови със заквасена сметана, палачинки, печена тиква с масло и бъркани яйца. Важни за детето са и витамините от група В. Те възстановяват метаболизма и са нужни за производството на кръвни кафези. Тези витамини се съдържат в млечните и месни артикули, листните зеленчуци, зърнени храни и морски блага. Освен това един артикул съдържа един витамин, а различен друг, тъй че диетата би трябвало да бъде разнообразна.
Витамин С е нужен и за имунитета. Може да се откри в пресните зеленчуци, плодове, горски плодове и билки. Те би трябвало да се дават на дребни порции, само че постоянно и да бъдат подлагани минимално на топлинна обработка.
В допълнение към витамините, детето би трябвало да пие задоволително течности. Най-добрият вид е чистата питейна вода. Благодарение на нея водният баланс ще бъде в ред и същите витамини ще се усвояват по-добре.
За здрава чревна микрофлора специалистите предлагат по-често да давате на децата ферментирали млечни артикули. И най-после, не забравяйте за времето за хранене. Освен закуска, обяд и вечеря децата имат потребност от втора закуска и следобедна закуска. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР