Децата на възраст под 13 години не са част от

...
Децата на възраст под 13 години не са част от
Коментари Харесай

Фейсбук с план да зариби от 6-годишни до тийнейджъри

Децата на възраст под 13 години не са част от потребителската база на Фейсбук, тъй като обществената мрежа е сложила възрастово ограничаване. Според документи, разкрити от Франсис Хаугън, то скоро може да отпадне или да се занижи.

" Интернет не е основан с мисъл за младежите, само че ние сме на път да променим това ", твърди един от разкритите документи.

Според него Фейсбук възнамерява да раздели потребителите си на 5 групи: деца от 6 до 9 години, подрастващи от 10 до 12 години, ранни младежи от 13 до 15 години, късни младежи от 16 до 17 години и възрастни от 18 и повече години. 

Социалната мрежа счита да контролира наличието на това, какво виждат хората в другите групи.

Увеличаването на потребителската база би нараснало фрапантно и облагите. Все още не е ясно по какъв начин Фейсбук ще направи това и дали ще продължи с проекта си, написа dir.bg.

Възможно е по-младите консуматори да станат част от подготвяният от Meta виртуален свят. Рисковете за децата в обществените мрежи са доста - полови хищници, екстремисти, кибер тормоз, нападателни реклами, непозволено наличие и още доста. Според психолозите използването на обществени мрежи от ранна възраст е причина за развиването на голям брой психологични проблеми, даже при неналичието на главните и най-големи рискове в мрежата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР