Детоксикацията на бъбреците, понякога наричана бъбречно прочистване, се основава на

...
Детоксикацията на бъбреците, понякога наричана бъбречно прочистване, се основава на
Коментари Харесай

6 билки за прочистване на бъбреците

Детоксикацията на бъбреците, от време на време наричана бъбречно пречистване, се основава на развой или артикул (като ябълков оцет или джинджифил), за който се твърди, че оказва помощ за унищожаване на токсините от бъбреците.

Прочистването може да има изгоди за здравето, само че са нужни повече научни доказателства в поддръжка на концепцията, че консумирането на избрани храни и приемането на характерни витамини усъвършенства здравето им.Освен детоксикацията, има стъпки, които можете да предприемете, с цел да насърчите здравето на бъбреците. Ограничаването на солта в диетата, пиенето на повече вода и управлението на равнищата на холестерола и кръвното налягане са все промени в метода на живот, които предизвикват здравето на бъбреците.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

6 билки за пречистване на бъбреците

1.Червено цвекло

 бъбреците 6 билки за пречистване на бъбреците фотография: pinterest

Цвеклото е доста повече от зеленчука, който не сте харесвали като дете. Цвеклото е намерено в египетските пирамиди, датиращи от Третата династия. Дори и без да знаят, консумирайки цвекло, египтяните са помагали на бъбреците да се пречистят.

Цвеклото може да усъвършенства производството на азотен оксид. Азотният оксид уголемява кръвоносните съдове, което усилва притока на кръв. Този засилен кръвен поток оказва помощ на бъбреците ви да работят по-добре, в сравнение с когато кръвният поток е стеснен.

Яркочервеният пигмент на цвеклото се назовава бетанин. Той понижава възпалението и оксидативния стрес и пази бъбречната тъкан от увреждане. Цвеклото усилва каталазата, естественият вътрешен антиоксидант на тялото ви, който е от решаващо значение за ефикасната бъбречна функционалност и детоксикация.

2.Глухарче

работи като диуретик, подкрепя отделянето на урина, като по този метод усъвършенства бъбречната функционалност, и подкрепя имунната система.

Освен че е част от потребните билки за бъбреците, глухарчето се бори и с възпаленията в тялото, което може да засегне всеки от органите ни. За да се използваме лечебните свойства на растението е добре да консумираме чай от корените или листата на билката три пъти на ден.

3.Целина

 бъбреците 6 билки за пречистване на бъбреците фотография: pinterest

Тя има характерен усет и мнозина не я харесват поради това. Така обаче пропущат нейните изгоди.

Една от тях е високото наличие на вода в зеленчука, което може да бъде позитив за нашата отделителна система. Повишава се количеството отделяна урина, като по този начин изхвърляме и повече отрови, киселини и ненужни за тялото ни субстанции. С две думи: подкрепя се процеса на естествено пречистване на бъбреците.

Не бива да забравяме и множеството потребни субстанции в целината: витамин А, витамини от групата В – В1, В2, В6, витамин С, калий, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и редица незаменими аминокиселини.

4.Чесън

 бъбреците 6 билки за пречистване на бъбреците

Подобно на джинджифила, е доста потребен за тялото. По нашите земи се употребява от епохи за лекуване на всевъзможни инфекции и повишение на имунитета.Така отделителните органи филтрират по-добре и по-бързо непотребните субстанции.

Ако консумирате постоянно чесън, можете да сте сигурни, че в организма ви няма да има струпване на тежки метали. Освен това той има и лек диуретичен резултат, което подсигурява по-бързо филтриране на отделителната система и пречиства бъбреците.

5.Чepвeнa бopoвинĸa

Лиcтaтa oт чepвeна бopoвинĸa дeзинфeĸциpaт и пpeдoтвpaтявaт paзвитиeтo нa бaĸтepии в бъбpeцитe, a пo вpeмe нa пepиoдa нa peмиcия c ĸaмъни в бъбpeцитe пpeдoтвpaтявaт пoвтopнoтo oбpaзyвaнe нa ĸaмъни.

Чaят oт чepвeнa бopoвинĸa дeйcтвa ĸaтo ecтecтвeн aнтиceптиĸ и cпaзмoлитиĸ. Oтвapитe щe oблeĸчaт cъcтoяниeтo пpи чecтo бoлeзнeнo ypиниpaнe. Дeйcтвa пpoтивoвъзпaлитeлнo и пoмaгa зa eлиминиpaнe нa тoĸcинитe. Taзи нaпитĸa e пoлeзнa ĸaĸтo зa xpoнични, тaĸa и зa ocтpи зaбoлявaния, oблeĸчaвa възпaлeниeтo нa бъбpeцитe.

Зa пpoфилaĸтиĸa взeмeтe oтвapa oт лиcтa oт чepвeнa бopoвинĸa. Moжeтe cъщo тaĸa дa пиeтe плoдoв coĸ oт плoдoвe, ĸaтo дoбaвитe мaлĸo зaxap, a oщe пo-дoбpe – мeд.

6.Зелен чай

 бъбреците 6 билки за пречистване на бъбреците

се употребява с лечебна цел от хилядолетия. Неговите листа съдържат съединения, известни като полифеноли (растителни антиоксиданти), които инхибират камъните в бъбреците. Консумацията на зелен чай работи противовъзпалително и има диуретични свойства.

За да подобрите положението на бъбреците, пийте всеки ден по 2-3 чаши запарка от зелен чай. Тази напитка ще ви помогне да подобрите и здравето на сърцето, кръвоносната система, мозъка, панкреаса и черния дроб, само че също по този начин ще усъвършенства и метаболизма ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР