Дете загина при предполагаема химическа атака в Източна Гута, съобщиха

...
Дете загина при предполагаема химическа атака в Източна Гута, съобщиха
Коментари Харесай

Дете загина при предполагаема химическа атака в Източа Гута, боевете не спират въпреки решението на ООН

Дете почина при хипотетична химическа офанзива в Източна Гута, оповестиха сирийски опозиционни деятели, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че обявеното нахлуване с хлор в последния бастион на сирийските бунтовници покрай столицата Дамаск е било осъществено през вчерашния ден - ден откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри единомислещо резолюция за неотложно 30-дневно преустановяване на огъня в Сирия по филантропични аргументи.

Сирийският режим е хвърлил най-малко една бомба с хлор против бунтовническия анклав, написа пък в. " Вашингтон пост ".

Четиринадесет индивида са получили проблеми с дишането, откакто аероплан на сирийските държавни сили поразил село Аш Шофание в Източна Гута, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида - неправителствена мониторингова организация, която работи във Англия и разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия.

Най-малко 10 цивилни пък бяха убити през днешния ден при въздушни удари и артилерийски обстрел на бунтовническия анклав, съобщи Франс прес. Сред жертвите в Дума, най-големия град в региона източно от Дамаск, са девет души от едно и също семейство, в това число три деца.

Районът е подложен на обстрел от авиация и артилерия.

В събота Съветът за сигурност на Организация на обединените нации утвърди резолюция за 30-дневно помирение в Сирия. Условията на примирието плануват обезпечаване на достъп до филантропична помощ и евакуация на заболели. Предвиждаше се примирието да влезе в действие неотложно и да важи за цяла Сирия. То обаче не включва териториите под контрола на групировките " Ислямска страна " и " Джабхат ан-Нусра ".

Източна Гута, с население от към 400 000 индивида, е обсадена от 2013 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР