Дете в нужда или поредната измама? Този въпрос мъчи русенци,

...
Дете в нужда или поредната измама? Този въпрос мъчи русенци,
Коментари Харесай

Дете проси пред магазин - трабва ли да му се помогне, дори ако лъже?

Дете в потребност или следващата машинация? Този въпрос мъчи русенци, които не остават безразлични, виждайки просещо момче. Гледката не е приятна, за мнозина, даже мъчителна. Вълна от съпричастност се изля в обществената мрежа, само че бързо беше попарена. Три „ лагера “ се образуваха – тези, които желаят да оказват помощ, други, които се съмняват и не биха рискували и трети, които си споделят, че даже и 13-годишното момче да лъже, то въпреки всичко заслужава помощ.

„ Едно дете не мечтае за скъпи дарове, а търси метод да помогне на майка си и дребната си сестричка. Макар и дребен, той се усеща виновен да се погрижи за фамилията си. Стои в студа и продава коледни сувенири. Историята му е тъжна, само че може да е с благополучен край, в случай че всеки помогне с малко. Дрехи, пари, храна /и малко да е, е по-добре от нищо/. Стои пред Била на кръговото до Хлебозавода, “ написа гражданин на града.

И макар многото догатки  – че майката взима парите, с цел да си купува алкохол и цигари, или че бащата ги взима, или детето не е душевен добре… някои хора са уверени, че помощ би трябвало да се потърси и от обществените. Докато хората дебатират русенец не се поколеба да започва благотворителна самодейност. Той предлага да ремонтира коли, а събраните пари, да даде на момчето.

„ Ден петък 15.12.2023. Аз в лицето на АБ КАР СЕРВИЗ ще работя благотворително. Целият ден! По-леки интервенции като промяна на масла, филтри и накладки, огледи, диагностика за детето, което седи до била. Всичкият оборот ще връча персонално на детето ЛИЧНО!

Ако някой ваш прочут ще птува и има потребност от подобен тип услуга ще се веселя да бъда потребен. Коледа е, би трябвало да бъдем хора! Споделяйте! Не е срамно да си безпаричен, срамно е да си на ниска цена! Локация бифшия пуц на дапа (зад сонев и синове)!!! Тел: 0884837994, “ написа Трифон.

Вижте и по какъв начин разясниха в обществената мрежа:

„ Моля за повече информация за детето, с цел да му се помогне. “

„ Ако историята е достоверна мога да оказа помощ. “

„ Четете мнения от други изявления, детето лъже всякога с друга история и в случай че сте обърнали внимание, това е следващият пост за това дете, което застава на разнообразни места в града. “

„ На мен три пъти ми описа разнообразни неща и останах с усещането, че го прави под натиска на по-възрастни и след това се регистрира. Мисля, че първоначално може да се помогне със сигнал към полицията. “

„ Няма значение дали лъже или не! Той е на 13 и няма доста огромен избор. Ако можете, променете ориста му, в случай че ли не...гледайте си вашия живот и не пишете безмислени мнения! “

„ Бях чел, че ги дава на майка си и тя си купува алкохол и цигари. “

Снимка: Пламен Ангелов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР