Дете на 10 години е в критично състояние след нападение

...
Дете на 10 години е в критично състояние след нападение
Коментари Харесай

Борят се за живота на зверски хапано от куче дете

Дете на 10 години е в сериозно положение след нахлуване от куче в хасковското село Въгларово. Момченцето е настанено в пловдивска болница, където лекарите се борят за живота му. В селото пък е имало голям брой тъжби против фамилията, което отглежда кучетата, съобщи Нова телевизия.

" Заварих детенцето в локва кръв и баба му до него. След 10 минути пристигна кола за спешна помощ, превърза детето и го взе ", сподели пред Българска национална телевизия свидетел на случая.

Имало е инспекции, част от които са завършвали с санкции. Затова и преди 3 години кучетата са чипирани и регистрирани.

„ Има вързани кучета, само че постоянно има и пуснати на независимост. За да ни гонят, когато идваме с коли, значи част от тях не са вързани ”, описа жена, живееща в селото.

" Отношението на притежателя не е обикновено. Просто желаеме това нещо по някакъв метод да спре. Искаме и Хасковска община да се намеси в този случай ", разяснява друга жителка на селото.



Кадър бТВ

Собствениците на кучето, което е от породата азиатски вълкодав, не виждат виновност в себе си, тъй като съгласно тях то е било вързано. Анастас Караиванов споделя, че отглежда кучетата за защита. „ Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадаха ми овце. Никой не ми оказа помощ “, посочи Караиванов пред бТВ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР