Десният защитник на България Страхил Попов завърши на 2-о място

...
Десният защитник на България Страхил Попов завърши на 2-о място
Коментари Харесай

Страхил Попов изпревари едни от най-големите европейски звезди в Лигата на нациите

Десният бранител на България Страхил Попов приключи на 2-о място по асистенции в шампионата Лига на нациите, като е изпреварен само от халфа на Реал Мадрид Марко Асенсио. Страхил е единственият български футболен национал, който намира място в топ 5 на която и да е самостоятелна статистика на УЕФА.

Попов подаде и за попадението против Словения в последния домашен мач, приключил 1:1, като по този метод усили сметката си на 4 голови подавания. Страхил Попов е и индивидът, който е изработил всичките домашен голове на България в този шампионат, демонстрира статистиката. Той подаде за триумфа с 1:0 над Норвегия, за двата гола във вратата на Кипър, както и в този момент при равенството със словенците.

На върха остана Марко Асенсио от Испания, който има 5 голови подавания. Заедно с роденият в Благоевград защитник на Касъмпаша 2-ото място с по 4 подавания за гол се подреждат Андрия Живкович (Сърбия) и арменската суперзвезда Хенрих Мхитарян, а зад Страхил Попов остават огромните любимци за " Златната топка " като Килиан Мбапе, Антона Гризман и Лука Модрич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР