Десният анализатор не иска да е депутат, номинирал Борисов и

...
Десният анализатор не иска да е депутат, номинирал Борисов и
Коментари Харесай

Харизанов каза ще играе ли ГЕРБ с Хр. Иванов

Десният анализатор не желае да е народен представител, номинирал Борисов и още двама
Интригата кои ще са кандидат-депутатите на ГЕРБ продължава. Шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов разгласи, че не желае да е депутат и в случай че бъде повдигнат за Народното събрание ще си направи отказ. Затова пък е номинирал трима – Борисов и още двама.

Имената в листите на ГЕРБ ще станат ясни до седмица, сподели Харизанов пред БНР. На въпрос дали някогашният вътрешен министър Младен Маринов може да бъде включен в листите на ГЕРБ за идния избор, Харизанов уточни: „ Всяка партия би трябвало да бъде доста щастлива, в случай че той се съгласи да бъде неин претендент. “

Социолозите не дават фрапантна смяна на всичко, което се случва от 2009 година насам. ГЕРБ отново ще завоюва парламентарните избори, сподели анализаторът. И добави: „ Това, че за следващ път се е ребрандирала градската общественост, че „ Обединените патриоти “ ще се явят настрана на изборите не е вест. ”.

„ Да се фокусираме върху петпартиен парламент: най-близко идейно-политически до ГЕРБ са „ Демократична България “, само че алената линия, които те са начертали и държанието им в последните години не ги слага в обстановката да бъдат обсъждани като съдружен сътрудник на ГЕРБ. Те търсят лична физиономия, лична еднаквост. Тръгнали са в дълъг мач на муден напредък. Ще забележим какъв брой ще е муден, ще има ли напредък и какъв брой ще е дълъг мачът “, разяснява Харизанов в предаването „ Преди всички “.

Запитан има ли настройка ГЕРБ да пусне незнайни имена в листите за идните парламентарни избори, Харизанов съобщи: „ Неизвестни - не. Може би нови в политиката, само че не незнайни. “

Колкото и най-малък от позиция на жълтите павета да е насъбраният от един съумял човек престиж, това не значи, че той е незнаен за обществото, добави той.

Обновяването не би трябвало да е самоцел, счита Харизанов. По думите му политическа класа се основава, когато избрани политици натрупат задоволително опит, познания и мъдрост за действието на държавната машина, по какъв начин се случва законотворчеството и какво е отражението на законите върху обособените браншове.

„ Всички, които се качват на модерната лодка да джафкат против статуквото – статуквото и политическата класа са едно и също, като се замислите. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР