Десницата трябва да получи отново вот на доверие, за да

...
Десницата трябва да получи отново вот на доверие, за да
Коментари Харесай

Румен Христов: Радев подкрепи тези, на които симпатизира

" Десницата би трябвало да получи още веднъж избор на доверие, с цел да продължим започнатото ".

Това сподели проф. Румен Христов, лидер на листата за 23 МИР София на обединението ГЕРБ-СДС пред " Фокус ".

Той акцентира, че по целия свят десните партии са тези, които измъкват страните си по време на рецесия. " Това беше показано и в България няколко пъти ", добави проф. Румен Христов.

„ Ролята на Съюз на демократичните сили в 45-тия парламент ще бъде на градивен и предан сътрудник. Ще бъдем катализатор като по-крайно десни по повод най-много на икономическите стъпки, които би трябвало да предприеме държавното управление след рецесията. Ние ще настояваме за интензивен стопански напредък от 6% и за увеличение на Брутният вътрешен продукт.

Ако след рецесията стопанската система проработи, ще стартираме да изпълняваме нашата стратегическа цел - европейски жители с европейски приходи. Но това няма да стане с повишение на налозите, както оферират от Българска социалистическа партия, няма да стане и посредством увеличение на бюджетните дефицити или посредством повече страна.

Ние сме за мощна страна в обществения бранш с оглед обезпечаване на бързи и качествени административни услуги и по-малко корупция.

Ще настояваме за понижаване на налог дял от 5 на 2 % и за понижаване на корпоративния налог облага от 15 на 12 % за привличане на задгранични вложения и стимулиране на българските бизнесмени да влагат “, сподели още претендентът за депутат.

Стъпка в посока решение на демографската рецесия ще бъде предлагането за заплащане на 80% от брутното заплащане през втората година от майчинството ", акцентира проф. Румен Христов.

Проф. Румен Христов дефинира акцията като смислена и с причини. " В листите Съюз на демократичните сили има 28 претенденти, които са работили доста интензивно и са мобилизирали гласоподавателите ", добави той. По отношение на обръщението на президента проф. Румен Христов разяснява, че е планувал сходно изказване дни преди вота.

„ Не се удивлявам, че имаше 15 дни безмълвие във връзка с шпионския скандал, без значение че Румен Радев е висш главнокомандващ. Прогнозирах, че ще направи такова изказване към българските жители, с цел да наклони везните към тези, на които симпатизира, и да насочи упреци към тези, които не харесва. Добре е повече български жители да излязат и да гласоподават, желаеме го откровено от коалиция ГЕРБ-СДС поради по-голямата представителност.

Но що се отнася до апела за нови лица, нови лица има във всички листи на политическите обединения. Има и нови лица, които не знаем кои са, не знаем каква е програмата им. Ако приказваме за цялостна замяна, това няма по какъв начин да стане. Винаги е добре да има последователност. И в ГЕРБ, и в Съюз на демократичните сили има нови лица, които не са били в нито народни представители, нито в изпълнителната власт “, добави проф. Румен Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР